Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Brinkhorst en Faber naar Hongarije

21 februari 2002 -

Minister Brinkhorst en staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengen op 24, 25 en 26 februari een bezoek aan Hongarije.

Minister Brinkhorst zal op maandag 25 februari de openingstoespraak houden op de Pan-Europese conferentie voor voedselveiligheid en voedselkwaliteit in Boedapest. 's Middags ontmoet Brinkhorst zijn Hongaarse collega András Vonza. Zij zullen onder meer spreken over de samenwerking tussen beide landen op het gebied van de landbouw en over de toetreding van Hongarije tot de Europese Unie. Daarna tekenen de beide ministers het samenwerkingsprogramma voor de komende twee jaar. Tenslotte bezoekt minister Brinkhorst het hoofdkantoor van Friesland Dairy & Drinks.

Op dinsdag 26 februari vertrekt de minister voor een eendaags bezoek naar de Federale Republiek Joegoslavië. In Novi Sad heeft Brinkhorst een ontmoeting met de Servische minister van Landbouw Veselinov. Daarna zal de minister een Agrocenter openen. In Belgrado zal hij besprekingen voeren met de Joegoslavische vice-premier Labus en de Servische premier Djindic. Tijdens het bezoek zullen Brinkhorst, Labus en Veselinov een samenwerkingsovereenkomst tekenen..

Staatssecretaris Faber is op maandag 25 februari keynote-spreker bij de opening van de tweede Pan-Europese Intergouvernementele Conferentie 'Biodiversiteit in Europa'. In april 2002 is zij voorzitter van de zesde VN-conferentie over biodiversiteit in Den Haag. De conferentie in Boedapest wordt gehouden ter voorbereiding van de VN-conferentie. 's Middags voert de staatssecretaris gesprekken met een aantal delegatieleiders . Verder spreekt zij met de Hongaarse minister van milieu, Béla Turi Kovács.

Op dinsdag 26 februari geeft Faber een gastcollege over biodiversiteit aan de landbouwuniversiteit in Gödöllö.