Software AG kiest Tridion voor beheer internet, intranet en extranet

Amsterdam, 25 februari 2002 Software AG, Europa s grootste leverancier van systeemsoftware voor gegevensbeheer en elektronisch zakendoen, wordt na een eerder geslaagd samenwerkingsverband met Tridion, nu klant van Tridion. Dit stelt Tridion in staat zijn positie op de internationale markt voor op XML-gebaseerd content management verder uit te breiden. Software AG zal voor zijn wereldwijde activiteiten en aanwezigheid op het internet, alsook voor alle intranet- en extranetdoeleinden, gebruik gaan maken van de Tridion DialogServer, Tridion s belangrijkste product voor het beheren, updaten en hergebruiken van content.

De doorslag voor de overeenkomst, die overal ter wereld van kracht zal zijn, was het feit dat Tridion DialogServer volledig op XML is gebaseerd. Dit platform voor het beheren van content biedt bovendien extra functies voor wereldwijd brand management, BluePrint management, lokalisatie, personalisering en multi-channel publishing. Met XML beschikken bedrijven over de mogelijkheid gestructureerde informatie en productaanbiedingen te beheren en te verspreiden over een grote hoeveelheid on-line kanalen en apparatuur, ongeacht het medium.

Onze voorgaande samenwerking met Tridion hebben wij als zeer positief ervaren. Na een beoordeling van verschillende content managementsystemen kozen we voor Tridion, met als voornaamste reden dat Tridion DialogServer volledig op XML is gebaseerd en platformonafhankelijk is , aldus Andreas Zeitler, lid van de directie van Software AG en verantwoordelijk voor Sales & Marketing. Door het geavanceerde informatiemanagement kunnen wij de informatie die nodig is bij de bedrijven in de landen waarin we zijn gevestigd, gemakkelijk beheren en direct en continu beschikbaar stellen.

Andere doorslaggevende factoren waren de functionaliteit van BluePrint, de korte implementatieperiode, de eenvoudige, platformonafhankelijke en efficiënte koppeling aan bestaande XML-systemen en de probleemloze integratie met speciale toepassingen, alsook met de Tamino XML-server van Software AG. Tridion DialogServer biedt de grootst mogelijke schaalbaarheid en betrouwbaarheid en is gemakkelijker te beheren dan producten die XML louter gebruiken als een formaat voor gegevensuitwisseling. Op die manier verkrijgt de gebruiker snel een complete end-to-end-oplossing voor elektronisch zakendoen.

We zijn er trots op dat Software AG na een geslaagd samenwerkingsverband klant is geworden , aldus Jos Dikhoff, CEO van Tridion. De hiermee gepaard gaande versterking van onze marktpositie toont beslist aan dat we in Europa op de goede weg zijn.

Over Software AG
Software AG, gevestigd in Darmstadt, Duitsland, is de grootste Europese en een van de voornaamste wereldwijde leveranciers van systeemsoftware voor gegevensbeheer en elektronisch zakendoen. Sinds 1998 concentreert het bedrijf zich op de ontwikkeling van XML-producten voor het internet. Software AG heeft ongeveer 3.500 werknemers en contractmedewerkers in meer dan 70 landen. Voor 2001 wordt een omzet van ongeveer 600 miljoen euro verwacht. Onder de distributie- en technologiepartners bevinden zich marktleiders zoals IBM, Microsoft en Hewlett-Packard, en tevens innovatieve leveranciers van IT-oplossingen zoals Extensibility, Softquad en Citrix. De producten van Software AG besturen de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven over de hele wereld, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG, BP en VIAG Interkom. Software AG is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (Duitsland) (MDAX, WKN 724264 /SOWGn.F). U vindt ons op het internet onder: www.softwareag.com

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Maliek van Laar
Marketing Manager
020-2010500
maliek.vanlaar@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
tridion@whizpr.nl