Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.00 uur) Maastricht

Maastricht, straathandelaar drugs aangehouden:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is zondagmiddag 24 februari 2002 door de politie aangehouden na het sluiten van een drugsdeal op de parkeerplaats van het stadionplein te Maastricht. De politie zag zondagmiddag omstreeks 14.30 uur de twee inzittenden van een Belgische personenauto diverse telefoontjes plegen in een van de telefooncellen aan het Stadionplein te Maastricht. Kort daarop verscheen een man die aan een van beide zuiderburen iets leverde waarna ook een betaling plaatsvond. De politie greep daarop in. Bij de leverancier werden vijf bolletjes (bijna 10 gram) heroïne aangetroffen alsmede de voor de drugsleverantie ontvangen 60 euro. Bij de koper werd niets meer aangetroffen. Deze heeft hoogstwaarschijnlijk de kleine hoeveelheid gekochte drugs weten weg te gooien. De twee Belgen en de inwoner van Maastricht werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De drugs en de 60 euro werden door de politie in beslag genomen. Tegen het drietal werd proces-verbaal opgemaakt. De inwoner van Maastricht zal in het kader van snelrecht worden vervolgd. Hij werd in de loop van zondagavond in vrijheid gesteld. Beide Zuiderburen, 29 en 22 jaar en beiden uit Maasmechelen, werden door de afdeling Vreemdelingenzaken uit Nederland verwijderd.

Maastricht, autokraker na achtervolging aangehouden: Een 24 jarige inwoner van Maastricht is zondagmiddag 24 februari 2002 na een achtervolging de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het openbreken van twee autos te Maastricht.
Getuigen zagen zondagmiddag omstreeks 16.15 uur dat een onbekende man bezig was met het opbreken van een geparkeerde personenauto op de parkeerplaats gelegen onder de J. F. Kennedybrug langs de Maasboulevard te Maastricht. De waarschuwde politie ging onmiddellijk ter plaatse. De autokraker was inmiddels vertrokken vanaf de parkeerplaats en verplaatste zich in een personenauto die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Meerdere patrouilleautos van de politie zochten naar de gestolen personenauto. Deze werd aangetroffen op de Voltastraat te Maastricht waar de bestuurder zich aan een controle van de politie probeerde te onttrekken door met vol gas de autoweg richting Eijsden op te rijden. Met hoge snelheden 110 tot 170 km per uur - ging het richting grensovergang Eijsden. Even voorbij de afslag Gronsveld draaide de vluchtauto op de autosnelweg en reed daarna tegen het verkeer (spookrijden) de afrit Gronsveld op. Op de Stationsstraat kon de vluchtende autokraker zijn auto niet onder controle houden, waarbij hij een geparkeerde personenauto aanreed en vervolgens ook een muurtje. De geparkeerde auto, het muurtje en de vluchtauto werden bij de aanrijding zwaar beschadigd. De autokraker werd door de politie aangehouden. In de door hem gebruikte auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij in de loop van de avond in verzekering werd gesteld. De autodief die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs weigerde aan het politiebureau zijn medewerking te verlenen aan het afleggen van een bloedproef om mogelijk alcohol- of drugsgebruik vast te stellen. Een uitgebreid proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt.

Maastricht, inbraak in school:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een aan de Kardinaal van Rossumplein te Maastricht gevestigde basisschool. Door het vernielen van een ruit in de toegangsdeur bleek de toegang tot het schoolgebouw verkregen te zijn. Uit de hal en de kantoorruimten werden onder andere een aantal computers met randapparatuur alsmede telefoons ontvreemd. Namens de school is van de inbraak aangifte bij de politie gedaan. Een verder onderzoek wordt ingesteld.