Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-02-2002
1e Persbericht 25 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tasjesroof
Een 22-jarige vrouw uit Eindhoven is zondagavond rond 18.00 uur beroofd van haar handtas. De vrouw wandelde op het Genneperpad. Achter haar kwam een bromfiets met twee mannen erop. Een van de twee rukte haar handtas van haar schouder. De vrouw kwam daardoor ten val en liep letsel op aan haar hand , nek en schouder. Ze heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. In de tas zat enkel een pasje en wat persoonlijke spullen.

Eindhoven: Verdachte beroving gepakt
Zondagavond rond 21.30 uur is op de Vestdijk een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor een 18-jarige pizzabezorger beroofd van zijn geld en gsm. De pizzabezorger stond op het Genderstraatje en was bezig met een reparatie aan zijn bromfiets. De Eindhovenaar kwam achter hem staan en onder de dreiging van een mes eiste hij de portemonnee en de gsm van de pizzabezorger. De bezorger waarschuwde direct na de beroving zijn collegas Een van hen wist de dader op de Vestdijk aan te houden. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten diefstal autospiegels aangehouden Zondagavond rond 19.15 uur is op het Begijnenhof een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Kort daarop kon in Hapert een tweede verdachte worden aangehouden, een 18-jarige inwoner van die plaats. Het duo wordt er van verdacht buitenspiegels van personenautos met name van het merk Mercedes te hebben gestolen. De 18-jarige Veldhovenaar werd op het Begijnhof op heterdaad betrapt toen hij bezig was met de demontage van een spiegel. Even later kon zijn kompaan in Hapert worden aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere diefstallen van spiegels. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal autos
In de nacht van zondag op maandag is in de Torenberglaan een rode Opel Vectra met het kenteken JD-ZR-47 gestolen.

In de nacht van zondag op maandag is op de Dr Hermansweg grijze Opel Kadett GSI met het kenteken LS-JZ-63 gestolen.

Op de Graal is in de nacht van zondag op maandag een rode Opel Kadett met het kenteken YZ-20-DX gestolen.

Helmond: Mishandeling
Zondagavond rond 21.45 uur is in de Willem Prinzenstraat een 31-jarige Helmonder aangehouden. Hij was kort daarvoor betrokken bij een ruzie waarbij een 50-jarige Helmonder door hem ernstig werd mishandeld. Het slachtoffer werd verschillende malen tegen zijn hoofd geslagen en liep daarbij ernstig hoofdletsel op. Hij werd opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis. Wat de oorzaak of aanleiding tot de ruzie was is nog niet bekend. De politie heeft de 31-jarige man ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verkeersongeval
Een 28-jarige automobilist uit s Hertogenbosch is zondagavond om 22.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wolfsputter Baan in Helmond. De Bosschenaar reed richting Bakel en in een bocht raakte zijn auto door nog onbekende oorzaak in de slip. De auto ging aan het tollen en raakte een lantaarnpaal en kwam in een sloot terecht. De bestuurder moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Elkerliek ziekhuis Zijn 26-jarige echtgenote, die naast hem zat, kwam zonder letsel uit het wrak.

Asten: Dodelijk verkeersongeluk
Op de N279 zijn maandagochtend rond 7.10 uur een vrachtwagen met oplegger en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De 32-jarige F. Meulendijks uit Someren, bestuurder van de auto, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Berghem reed vanuit Asten over de N279. Plotseling kwam in tegenovergestelde richting, vanuit Meijel, de 31-jarige automobilist aangereden. Hij is door nog onbekende oorzaak op de rijstrook van de vrachtwagen terechtgekomen. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding tussen beide voertuigen. De vrachtwagen is in de berm terechtgekomen en de trekker belandde in de sloot. De N279 is afgesloten voor het verkeer en zal in de loop van de middag worden vrijgemaakt. De politie is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer over het ongeluk kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Deurne Asten Someren via 0900-8844.

Valkenswaard: Diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is op het Carillonplein een witte Mercedes 312 D bestelauto met het kenteken VV-XS-96 gestolen.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Luikerweg is zondagavond rond 22.30 uur een 45-jarige man uit Arendonk aangehouden. Agenten zagen hem met zijn auto over de Luikerweg slingeren. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau blies hij ruim 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Tasjesroof
Een vrouw ( leeftijd nog niet bekend) uit Veldhoven is zondagavond rond 21.10 uur op De Uilenburg beroofd van haar handtas. Ze fietste met haar 77-jarige vriendin op de Uilenburg. Ze had aan het stuur van haar fiets haar handtas gehangen. Een man van rond de 20 jaar oud en ongeveer 1.60 meter groot, rukte de tas van haar stuur en fietste met zijn buit weg. De vrouw viel en bezeerde haar arm.

Best: Diefstal auto
Zondagavond rond 19.00 uur is de auto gestolen van een 32-jarige Eindhovenaar. Hij had zijn auto geparkeerd op de Hoofdstraat. De sleutels zaten op het contact en hij had de motor laten lopen. Een onbekende zag zijn kans schoon en is met de Volkswagen Golf TDI met het kenteken TD-VF-36 vertrokken.

Heeze: Diefstal aanhangwagen
Het afgelopen weekend is bij een woning aan de Geldropseweg een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen stond afgesloten onder een carport gestald. Het betreft een gegalvaniseerde aanhangwagen van het merk Powee.