Gemeente Enschede

Onthulling infobord voor aanleg fiets- en wandelpaden
Enschede, 25 februari 2002
Nieuw fiets- en wandeltracé langs Ruwenbos en Boswinkel Op vrijdag 1 maart aanstaande zullen wethouders Goudt en Bleker een infobord aan de Belgiëlaan onthullen dat de aanleg aankondigt van een nieuw fiets- en wandeltracé in stadsdeel West. Met dit nieuwe fiets- en wandelpad komt er een snelle en veilige verbinding tussen de wijken het Zwering en Boswinkel Oost. Ook wordt hiermee de fietsroute naar scholen, bedrijven en sportvoorzieningen in de Wesselerbrink verbeterd.

De huidige fiets- en wandelpaden waarborgen geen gevoel van veiligheid; ze zijn te smal, hebben veel schade en liggen voor een deel in een bosgebied en langs een sloot. Door de komst van de brede school in Stadsveld en de nieuwe wijk Kotman West zal het fietsverkeer bovendien ook toenemen.
Met het nieuwe fiets- en wandelpad wordt de achterstallige onderhoudssituatie opgelost en de verbinding met diverse locaties verbeterd; het gaat om een belangrijke schakel voor snelle oost-westverbindingen. De fietstunnel Geesinkweg is hierbij een belangrijk onderdeel.

De onthulling voor het infobord is het startsein voor de aanleg van de eerste fase van de fietsverbinding. Dit tracé gaat van de Zuidhollandlaan tot aan de wijk Ruwenbos. Het totale traject zal uiteindelijk achter de wijken Boswinkel en Ruwenbos lopen, evenwijdig aan de snelweg A35, tot aan de Helmerzijdeweg.


---