Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 25 februari 2002
Bestuurlijke vernieuwing.
Op basis van de wet dualisering dient het commissiestelsel te worden herzien.
Als gevolg daarvan dient huidige structuurverordening voor de adviescommissies te worden vervangen door een verordening voor de raadscommissies.
Commissie I heeft hierover inmiddels advies uitgebracht.

Raad voorstellen nieuwe structuurverordening voor de raadscommissies vast te stellen.

Vertrouwenspersoon regeling klokkenluiders. Voorzitter commissie bezwaar en beroep heeft aangegeven als vertrouwenspersoon te fungeren.

De heer T. Meijer als vertrouwenspersoon aanwijzen.

Onderzoek gemeentelijke actieprogramma's brandveiligheid. De onderzoeksopdracht luidt als volgt: "beoordeel de kwaliteit van de gemeentelijke actieprogramma's brandveiligheid en geef een kwantitatief overzicht van de implementatie ervan. Betrek bij het onderzoek het toezicht dat de provincies uitoefenen op de daadwerkelijke invulling van de gemeentelijke actieprogramma's brandveiligheid".
Bestuurlijke vernieuwing.
Op basis van de wet dualisering dient het reglement van orde voor de raad te worden herzien. Met als leidraad het VNG model worden hiertoe thans voorstellen gedaan. Commissie I heeft hierover inmiddels advies uitgebracht.
Raad voorstellen nieuw reglement van orde voor de raad vast te stellen.
Agenda portefeuillehoudersoverleg milieu Gewest Eemland. Commentaar op agenda vergadering d.d. 18 februari 2002, t.k.a. Instemmen met voorstel 1 en voorstel 2 van agendapunt 5 om de gewestelijke inspanning inzake vuurwerk te handhaven en uit te breiden.
Instemmen met voorstel 1 van agendapunt 6 'Stroomlijning vergunningsverlenings- en handhavingspraktijk' om een brief te sturen naar de provincie voor een financiële bijdrage. Overige agendapunten ter kennisgeving aannemen + t.k.n. commissie II.

Wijzigingsplan Wakkerendijk 178.
Wijzigingsplan is goedgekeurd.

Ter kennisneming voorleggen aan de raad.

Bouwaanvraag van de heer F. van Bragt voor het vergroten van een bedrijfspand aan de Bramenberg 10 te Eemnes.
Er is een bouwaanvraag ingediend voor het vergroten van een bedrijfspand. De bouwaanvraag is in overeenstemming met het bestemmingsplan.
Voorstel:
Met toepassing van artikel 50, lid 4 van de Woningwet medewerking verlenen aan de bouwaanvraag door de bouwaanvraag 4 weken ter inzage te leggen. Wanneer er geen bedenkingen worden ingediend kan de bouwaanvraag verleend worden.
Conform.

Bestemmingsplan Heidehoek 2000. Aandachtspunten naar aanleiding van opmerkingen commissie II (12 februari 2002).
Raad voorstellen bestemmingsplan Heidehoek 2000 vast te stellen conform bijgevoegd ongewijzigd raadsvoorstel.
Offerte welstand.
In overleg met de PUWC en de gemeenten Baarn en De Bilt is een conceptofferte opgesteld ten behoeve van een welstandsnota. Instemmen met de offerteaanvraag.
Conform.
Bestuurscommissie VHV 13 februari 2002.
Op 13 februari 2002 was er een vergadering van de bestuurscommissie VHV.

Ambtelijk commentaar voor kennisgeving aannemen. De Hilt.
Verslag vergadering BC de Hilt d.d. 2 januari 2002.

V.k.a.

Puntenberekening huurwoning.
Een vrouw is ruim een maand geleden uit Eemnes verhuisd, maar wil toch 20 punten verkrijgen om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Eemnes.

Verzoek afwijzen.

Subsidieverzoek van Vereniging Surinaamse Pedagogen Nederland aan gemeente Eemnes en gemeente Eemsmond. Beide van f. 10.000,-. De Vereniging van Surinaamse Pedagogen in Nederland vraagt geld voor het verschepen van school- en kantoormeubilair naar Suriname voor onbekende belanghebbenden.

Subsidieverzoek afwijzen.

Verzoek vereniging huurderbelangen.
De Vereniging Huurderbelangen vraagt om een financiële bijdrage in verband met de inrichting van hun nieuwe kantoor. Een bedrag van 750,00 beschikbaar stellen.

Conform.

Beëindiging rechtsgeding Eemnes/De Bode.
Ter beëindiging van een langlopend rechtsgeding zijn beide partijen
-Eemnes en De Bode- een schadevergoeding overeengekomen. Voorstel: Instemmen met de vaststellingsovereenkomst.