Gemeente Den Haag

2002-02-12: Aanleg fietsstrook Oostduinlaan

Op de Oostduinlaan tussen de Ruychrocklaan en de Van Maudricstraat wordt een fietsstrook aangelegd. De (voorbereidende) werkzaamheden hiervoor beginnen op maandag 25 februari 2002. Het werk wordt in zes verschillende fases uitgevoerd. De totale werkzaamheden duren tot en met vrijdag 12 april 2002.

Eerste fase

De eerste fase van dit project begint op 25 februari 2002. In dit deel worden een fietsstrook en parkeerplaatsen aangelegd aan de oostkant van de Oostduinlaan, vanaf de Ruychrocklaan tot en met de kruising met de Van Nijenrodestraat. De werkzaamheden in deze fase duren ongeveer één tot twee weken.

Tweede fase

In deze fase worden een fietsstrook en parkeerplaatsen aangelegd aan de oostkant van de Oostduinlaan, vanaf de Van Nijenrodestraat tot aan de kruising met de Van Berwaerdeweg. De uitvoeringsduur van deze fase bedraagt ongeveer één tot twee weken.

Derde fase

In deze fase worden een fietsstrook en parkeerplaatsen aangelegd aan de oostkant van de Oostduinlaan, vanaf de Van Berwaerdeweg tot na de kruising met de Van Maudricstraat. De werkzaamheden in deze derde fase duren ongeveer één tot twee weken.

Vierde fase

In deze fase wordt er een inritconstructie aangelegd op de kruising Van Berwaerdeweg - Oostduinlaan. De aanleg van deze constructie duurt één week.

Vijfde fase

In deze fase wordt er een inritconstructie aangelegd op de kruising Van Maudricstraat (zuid) - Oostduinlaan. De werkzaamheden van deze fase duren één week.

Zesde fase

In deze fase wordt er een inritconstructie aangelegd op de kruising Van Maudricstraat (noord) - Oostduinlaan. Ook de aanleg van deze inritconstructie duurt één week.

De verschillende fases worden na elkaar uitgevoerd. Alleen als het verkeer geen extra hinder ondervindt, kan het mogelijk zijn dat er werkzaamheden van verschillende fases gelijktijdig plaatsvinden.

Doorgaand verkeer

Gedurende de werkzaamheden wordt de Oostduinlaan tussen de Ruychrocklaan en de Van Maudricstraat afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Oostduinlaan.

'Fiets Voorop!'

De aanleg van een fietsstrook op de Oostduinlaan is een project uit het fietsplan 'Fiets Voorop!'. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan 'Fiets Voorop!' en het project Oostduinlaan, is te vinden op de internetsite van de gemeente Den Haag .

last update: 12 februari 2002 ;pag.: 11255; auteur: 10;cat.: 17 Uw