Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 20 februari 2002

'MEER ROOD OP STRAAT' IN ZUIDERAMSTEL

PvdA-delegatie met Eveline Herfkens bezoekt Amsterdam

Op maandag 25 februari brengen minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens, de PvdA-kamerleden Desirée Duijkers, Hillie Molenaar, Bert Koenders en kandidaat-kamerlid Thea Fierens een bezoek aan het Amsterdamse stadsdeel ZuiderAmstel. Ze vergezellen de PvdA-lijstrekkers Rob Oudkerk (gemeenteraad) en Duco Adema (stadsdeel ZuiderAmstel) en andere lokale PvdA-politici bij een wandeling in de Rivierenbuurt en hebben een ontmoeting met bewoners van het Menno Simonszhuis in Buitenveldert.

Om 14.30 uur wordt de Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid aan de Gaaspstraat 5 bezocht. Er is, op deze dag van de herdenking van de Februaristaking, speciale aandacht voor Het Kindermonument.

Van 15.00 uur tot 15.30 uur loopt de minister met de PvdA-lijsttrekkers door de Rijnstraat, waar wordt stilgestaan bij de Thomaskerk. Wandelend door 'Plan Zuid' van architect Berlage zal Duco Adema aan Eveline Herfkens het boekje 'Kunstlint' over kunst en architectuur in ZuiderAmstel aanbieden.

Om 15.45 uur vindt in het Menno Simonszhuis (Rob Oudkerk voegt zich hier bij de delegatie), Noordhollandstraat 17a een feestelijke ontmoeting met bewoners plaats. Duco Adema, Rob Oudkerk en Eveline Herfkens gaan met de bewoners en medewerkers in gesprek, waarna samen thee wordt gedronken met taart.

'Meer rood op straat' in ZuiderAmstel wordt afgesloten in het Bruin Café in de Mensa van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105. Vanaf 16.45 uur is daar een informele ontmoeting met de pers en eten de PvdA-politici aansluitend met VU-studenten.