Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 21 februari 2001

PVDA-DELEGATIE MET KARIN ADELMUND BEZOEKT ZAANSTAD EN ALKMAAR

Op maandag 25 februari bezoekt staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Karin Adelmund samen met de kamerleden Mariëtte Hamer, Adri Duivesteijn, Lucy Kortram en kandidaat-kamerlid Sonia Westerveld Zaanstad en Alkmaar.

Om 9.30 uur bezoekt de delegatie het Stadskantoor, Ebbehout 29 in Zaanstad, alwaar ook de leden van de PvdA-gemeenteraadsfractie aanwezig zullen zijn. Hier wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over de ontwikkeling van het stadscentrum in Zaandam met aandacht voor de nog te realiseren campus.

Om 10.55 uur komt de delegatie aan op Regiocollege Zaanstad Waterland, Cypressehout 99. Hier volgt een korte uiteenzetting over de activiteiten van het college. Tevens volgt een ontmoeting met leerlingen. Tussen 12.15 en 12.30 uur is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Om 14.00 uur bezoekt Adri Duivesteijn Alkmaar. Hij zal hier onder andere een rondleiding door Vinex-locatie Vroonermeer krijgen.

Rond 15.30 uur arriveren Adelmund, Hamer, Kortram en Westerveld eveneens in Alkmaar. De delegatie gaat wederom in groepen uiteen. De staatssecretaris brengt een bezoek aan openbare basisschool De Fontein, Heiloërdijk 136. De Fontein is een school met veel allochtone kinderen. Hamer en Westerveld bezoeken de openbare basisschool Bello, Snaarmanslaan 19, die in een oudere buurt van de stad ligt.

Duivesteijn maakt tezelfdertijd een rondgang door herstructureringswijk Oud-Overdie waar hij met de bewoners in gesprek gaat. Kortram brengt een bezoek aan winkelcentrum De Mare, Europaboulevard. Dit winkelcentrum is aan herstructurering toe, waarbij het veiligheidsaspect een grote rol speelt. Er is tevens aandacht voor de scholing en arbeidsmogelijkheden voor Antilliaanse en Surinaamse jongeren.

Om 17.30 uur is er in buurthuis Oud-Overdie, Coornhertkade 108 gelegenheid voor de pers tot het stellen van vragen.

Vanaf 19.00 gaan de staatssecretaris en de (kandidaat)kamerleden Hamer, Kortram en Westerveld in gesprek met kiezers. Het programma eindigt om 21.00 uur.