SP

Uitnodiging debat Sociale WAO

Rotterdam, 21 februari 2002.

Publiek debat:
Een sociale WAO, wensdroom of realistisch alternatief?

Vakbondsmuseum, 25 februari 20.00 uur;
met Jan Marijnissen (SP), Jan Troost (CG-Raad) en Francien Ketelaars (LVAO)

Hierbij nodigen wij u uit voor het publieke debat: 'Een sociale WAO, wensdroom of realistisch alternatief?' op maandag 25 februari van 20.00 - 22.00 uur in het Vakbondsmuseum in Amsterdam. Inleiders zijn Jan Troost (Chronisch Zieken- en Gehandicaptenraad), Francien Ketelaars (Landelijke Vereniging van Arbeidsongeschikten) en Jan Marijnissen (fractievoorzitter SP).

De drie gespreksdeelnemers vertegenwoordigen organisaties die tien jaar geleden samen met de Nederlandse vakbeweging een kwart miljoen mensen naar het Malieveld in Den Haag brachten op te demonstreren tegen de toen op de agenda staande ingreep in de WAO. Nu de WAO weer op de agenda én onder druk staat, dient er ook in deze kring nagedacht te worden of en hoe een sociale WAO mogelijk is, een alternatief voor alle plannen die nu in verkiezingstijd geboren worden en tot ingrijpende versobering of zelfs opheffing van de huidige regeling leiden. Tijdens de bijeenkomst zullen de gesprekdeelnemers hun kritiek op de voorliggende plannen toelichten en daarover met elkaar in debat gaan.

Bij het nadenken over een duurzame sociale WAO moet ook rekening gehouden worden met het feit dat bijna een miljoen WAO'ers op den duur een te zware belasting vormen van de sociale zekerheid. Uitdaging aan de deelnemers aan het debat is om aan te geven wat er gedaan kan worden om instroom te beperken en uitstroom te vergroten en de financiering van een sociale WAO gerealiseerd kan worden.

Programma
19.30 uur: zaal open
20.00 uur: introductie door gespreksleider Jeroen van Kan 20.10 uur: Korte inleidingen door Jan Troost, Francien Ketelaars en Jan Marijnissen.
20.55 uur: panelgesprek
21.20 uur: deelname zaalgasten aan discussie
21.55 uur: balans en afsluiting

Voor meer informatie kunt u bellen met Tuur Elzinga 070 3183807 of 06 24272980 of telzinga@sp.nl.

Het Vakbondsmuseum vindt u aan de Henri Polaklaan 9.

21 feb 02 19:18