Partij van de Arbeid

Maandag 25 februari
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Assen en Harlingen. Ad Melkert neemt in Harlingen onder andere het Waddenmanifest in ontvangst. In Assen heeft Ad Melkert een 'wissellunch' met senioren. Ad Melkert schuift tijdens deze lunch steeds aan bij een andere tafel en spreekt met 25 ouderen. (NB: In tegenstelling tot de VVD hoeven de deelnemers hier niet voor deze maaltijd te betalen.)

§ Minister Klaas de Vries brengt samen met de Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Thanasis Apostolou, Jo Horn en Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen een bezoek aan de Drechtsteden (Dordrecht en omstreken). Tijdens dit bezoek zal het gezelschap onder andere gaan eten bij het Leger des Heils met daklozen.

§ Minister Eveline Herfkens brengt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens een bezoek aan Amsterdam. Ze bezoeken onder andere de Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid in de Rivierenbuurt. In Zuider-Amstel nemen ze het boekje 'Kunstlint' over kunst en architectuur in ontvangst. In Buitenveldert ontmoeten ze een aantal senioren. Ook bezoeken zij de mensa van de Vrije Universiteit. Hier zullen zij eten met studenten.

§ Minister Jan Pronk brengt samen met Kamerlid Rik Hindriks en Kandidaat-Kamerlid Godelieve van Heteren een bezoek aan Nijmegen. De politici voeren gesprekken met studenten over milieu en internationale politiek tijdens het avondeten in de mensa van de Universiteit van Nijmegen. Jan Pronk schuift twee maal aan de Tafel van Paul (Paul Depla, lijsttrekker PvdA Nijmegen) aan. In de middag gaat hij in debat met woningcorporaties en bewonersorganisaties, in de avond met jonge allochtonen over hun leven (de kansen die zij krijgen om zich te ontplooien en de problemen die zij ondervinden) in Nijmegen. Van enkelen van hen ontvangt de minister een CD.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met de Kamerleden Mariëtte Hamer, Lucy Kortram en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Zaanstad en Alkmaar. Het bezoek begint met een voorlichting over de ontwikkeling van het stationsgebied in Zaanstad met aandacht voor de toekomstige campus. Daarna gaat de delegatie naar het Regiocollege Zaanstad Waterland. Hier zullen ze in gesprek gaan met een aantal leerlingen. Dinsdag 26 februari
§ Minister Willem Vermeend brengt samen met Kamerlid José Smits een bezoek aan Leiden. Tijdens dit bezoek zal onder andere een speciaal voetbalteam, met Willem Vermeend en lokale PvdA'ers, voetballen tegen jeugdvoetballers in de 5 meihal (Boshuizerlaan).

§ Staatssecretaris Dick Benschop brengt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Hillie Molenaar en Desirée Duijkers een bezoek aan Den Haag. De delegatie zal een bezoek brengen aan het Laakkwartier in Den Haag. Het bezoek staat in het teken van veiligheid in de wijk. Na een uiteenzetting over de vernieuwing van dit deel van Den Haag, volgt een wandeling door de wijk met bezoeken aan onder andere de nieuwe Turkse moskee, de nieuwe stadsboerderij en het inloopcentrum voor moeders.

§ Staatssecretaris Geke Faber brengt samen met partijvoorzitter Ruud Koole en de Kamerleden Harm Evert Waalkens, Willem Herrebrugh en Tineke Witteveen een bezoek aan Almelo en Hengelo. Op deze dag brengt het gezelschap onder andere een bezoek aan de dorpen en wijken in de Veenkoloniën en spreekt daar met kiezers over plattelandsontwikkeling en de ontwikkeling van de tuinbouw. Tevens zullen ze gaan wandelen in natuurgebied Twekkelo tussen Hengelo en Enschede en partijvoorzitter Ruud Koole houdt een gastcollege in de Pedagogische Academie.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt samen met de Kamerleden Sharon Dijksma, Judith Belinfante en Kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar een bezoek aan Schiedam en Spijkenisse. Staatssecretaris Rick van der Ploeg reikt in Schiedam onder andere aan veertig huiseigenaren beschikkingen uit. De huiseigenaren zijn vanaf dat moment de trotse bezitters van monumentale woningen. Daarna plaatst hij een vaantje bovenop de Grote Kerk in Schiedam. Deze kerk is opgeknapt met subsidie van Monumentenzorg.

Woensdag 27 februari
§ Premier Kok en lijsttrekker Ad Melkert bezoeken samen met Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en partijvoorzitter Ruud Koole Delft. Overdag bezoekt Ad Melkert sporthal Buitenhof en het sport- en spelproject de Speelbal. Tevens levert hij een bijdrage aan een reuze kleurplaat van kinderen. Om 19.00 uur worden kinderen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan Wim Kok en Ad Melkert onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven. Het avondprogramma start om 20.00 uur in theater De Veste.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt Hengelo en Enschede. Het gezelschap brengt een bezoek aan verkeersveiligheidsprojecten. Tevens zullen ze een verkeerssimulatie bezoeken en praten met omwonenden over geluidsproblematiek bij het spoor.

§ Staatssecretaris Dick Benschop brengt samen met Kamerlid Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens een bezoek aan Deventer. Het gezelschap zal op bezoek gaan bij het ROC en de vrijwilligerscentrale.

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met Kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom een bezoek aan Bellingwedde en Groningen. Wouter Bos geeft een gastcollege in Groningen. Diederik Samsom is in Winschoten en brengt een bezoek aan omstreden windmolens die net over de Duitse grens geplaatst zijn.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met Kamerlid Mariëtte Hamer en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Den Bosch. Zij bezoeken een plusklas; een bijzonder project voor hoogbegaafde leerlingen. Tevens voeren zij gesprekken met leerlingen, ouders en leerkrachten.

§ Staatssecretaris Geke Faber brengt samen met de Kamerleden Jaap Jelle Feenstra en Willem Herrebrugh een bezoek aan Deventer. Programma volgt.

Donderdag 28 februari
§ Minister Eveline Herfkens bezoekt samen met Kamerlid Hillie Molenaar Groningen. Ze zullen 's middags een bezoek brengen aan de Wereldwinkel en 's avonds zal minister Herfkens een gastcollege geven.

§ De Kamerleden Khadija Arib, Gerritjan van Oven en Kandidaat-Kamerlid Gerard Bosman brengen een bezoek aan Zaanstad. De aandacht van dit bezoek richt zich op het asielzoekerscentrum Assendelft. Vooral de issues jeugdzaken en alleenstaande minderjarige asielzoekers zullen tijdens dit bezoek de aandacht krijgen.'s Middags vindt een gesprek plaats met de vreemdelingenpolitie en de jeugd- en zedenpolitie.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt samen met Kamerlid Sharon Dijksma en Kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar een bezoek aan Purmerend. Het gezelschap zal hier onder andere praten met Marokkanen over integratie in Nederland en de rol die cultuur daarin speelt.

Vrijdag 1 maart
§ Special Event: 'Talk of the Town' in Maastricht met onder andere Ad Melkert, Ruud Koole, Rick van der Ploeg en Margo Vliegenthart. Vanavond staan de politici achter de bar en bepaalt het publiek wat er gebeurt. Met discussie, film, muziek en nieuwe media. Er vinden optredens plaats van onder andere Brainpower, dj Mark van Dale en studenten van de toneelacademie.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Eibergen, Ede en Zutphen. Ze is te gast bij Sociaal Cultureel Werk Welstede, de organisatie van Sociaal Cultureel werk in Ede. Ze ontmoet de directie, het personeel en oudercommissies. Aansluitend brengt zij een bezoek aan een peuterspeelzaal en heeft een gesprek met ouders.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gert Jan Boekraad Zwolle. Programma volgt.
§ Minister Eveline Herfkens bezoekt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens Rotterdam. Ze bezoeken deze avond de wijk Delfshaven in het kader van "Schoon en Heel Delfshaven". Hier praten ze met bewoners over de veiligheid in de buurt. Zaterdag 2 maart

§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Limburg. (ochtend programma) Programma volgt.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Den Haag. Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt vandaag de verkiezingsmarkt in Den Haag.

§ Minister Klaas de Vries brengt samen met de Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Jo Horn, Marleen Barth en het kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen Apeldoorn. Zij ontmoeten de jongeren van het project "Blauwe ogen van de politie", een initiatief van jongeren gericht op preventie van criminaliteit. Daarna brengen ze een bezoek aan het project preventie winkeldiefstallen, waarin de politie en winkeliers samenwerken. Tot slot lunchen ze in de jongerenbus, een alternatieve hangplek voor jongeren.

§ Minister Tineke Netelenbos en partijvoorzitter Ruud Koole brengen samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gert Jan Boekraad een bezoek aan Assen. Programma volgt.

§ Minister Jan Pronk brengt samen met Kamerlid Arie Kuijper en de Kandidaat-Kamerleden Godelieve van Heteren en Walter Etty een bezoek aan Breda en Bergeijk. In Breda zal Jan Pronk samen met de lokale PvdA op de verkiezingsmarkt op de Grote Markt staan. In Bergeijk zullen de politici een korte fietstocht maken langs zuivelfabriek het Stoom en chemisch bedrijf Diffutherm.

§ Staatssecretaris Wouter Bos bezoekt samen met Kamerlid Nebahat Albayrak en Kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom Almere en Dordrecht. Het gezelschap zal onder andere op een markt rode suikerspinnen uitdelen.

§ Staatssecretaris Margo Vliegenthart bezoekt samen met Kamerlid Annet van der Hoek Helmond en Heerlen. In het kader van de open dag in de zorg wordt een bezoek gebracht aan een kinderdagverblijf.

De periode 3 maart 6 maart volgt met o.a.

3 maart: Future Festival Tilburg (jongerenfestival) 5 maart: Kok, Melkert, Van Nieuwenhoven en Koole in Eindhoven 6 maart: de uitslagenavond in Heerenveen met Kok, Melkert, Van Nieuwenhoven, Koole, De Vries, Bos, Vliegenthart en vele anderen

Fridy van Hapert
PvdA-afdeling Voorlichting
070-318 2694