Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:
Het Utrechts ArchitectenCafé organiseert iedere laatste maandag van de maand een bijeenkomst voor architecten, stedenbouwers, interieur- en landschapsarchitecten en overige belangstellenden.

Aanstaande maandagavond, 25 februari, 20:30 uur wordt gestart met een nieuwe reeks. De eerste lezing van deze reeks zal worden gehouden door Art Zaaijer, stedebouwkundig supervisor van het universiteitscomplex De Uithof.
Naast 'het repareren van dertig jaar aanklooien', en het beheersen van het onvoorspelbare besteedt Art Zaaijer zijn energie aan o.a. waterwoningen op IJburg, Vinexlocatie Leidschenveen, het University College Utrecht, Kavel 25 van het Woningbouwfestival Den Haag, zingen en saxofoonspelen, wild wonen, grachtenpanden op Java- eiland, Merkelbachprijs, en de welstand Amsterdam-centrum. Het Utrechts ArchitectenCafe vraagt zich af: Wat beweegt Art Zaaijer?

Verder worden het komende jaar lezingen verwacht van (onder voorbehoud):
Maart "Met de blik op Utrecht"
Peter Vermeulen, voorzitter Utrechtse Welstandcommissie over zijn visie op Utrecht en eigen werk.

Eind April over: "Plannen voor achter de roltrap, 'rail or retail', of wat u toch al nooit wilde weten van het moderne station". De makers van de referendumplannen plan 1 en plan A over de herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied (een tweedaags debat in samenwerking met Debatcentrum Tumult)

En verder:
Floor Arons van Arons & Gelauff architecten, Robert Winkel, Albert Herder (HvdN), beeldend kunstenaar Oskar de Kiefte, Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk.

De lezingen worden in principe gehouden op elke laatste maandagavond van de maand, aanvang 20.30 uur, in Hofman café , Janskerkhof 17a te Utrecht.

Voor de meest actuele informatie betreffende de sprekers, data en locatie kan onze website worden geraadpleegd:
http://www.architectencafe.nl
Hier men kan zich ook opgeven voor de email-uitnodiging-lijst.

Laat u opladen, in het Utrechts ArchitectenCafé

Ad Pijlman
ad@pijlman.net
tel 030 251 60 25
fax 030 251 61 00