Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2002

Willem Vermeend in Rotterdam

Maandag 25 februari brengt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend een bezoek aan Rotterdam. Hij gaat om 15.00 uur met de wethouder van Haven en Economische Zaken, Peter van Dijk naar de BV Aanbouw.

Vanuit de directiekeet van Remmers, Oostzeedijk 276, bezoeken zij het gebouw in aanbouw 'de Admiraal'. Gehelmd krijgen de minister en de wethouder uitleg over het werk in het gebouw en spreken zij met de veelal jonge werknemers die via BV Aanbouw aldaar gedetacheerd zijn. Veel van deze werknemers zijn langer dan een jaar werkloos geweest en via de gesubsidieerde arbeid weer aan de slag gekomen.

Na het bezoek aan 'de Admiraal' gaan de PvdA-ers naar Werkstad, de gemeentelijke dienst die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW), Westblaak 122. Zij worden om 16.00 uur ontvangen door de voorzitter van de Ondernemingsraad Leon Peeters. Vijf medewerkers met verschillende achtergronden zoals WIW, een werkervaringsplaats of met een in- of doorstroombaan geven een presentatie. Vervolgens wordt de minister het pamflet " De Wensen aan Vermeend en PvdA Rotterdam" aangeboden, waarna Vermeend een gesprek heeft met de werknemers van Werkstad en met de Ondernemingsraad.

Aan het slot van het bezoek, rond 17.00 uur, is er volop de gelegenheid de minister vragen te stellen over actuele politieke zaken.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06 215 66 951