Ingezonden persbericht

Virtuele rekenmodule adviseert boxkeuze kapitaalverzekering

APELDOORN, 20020225 -- Binnenkort moet iedereen verplicht meedoen aan het nieuwste kansspel van de belastingdienst van de Nederlandse overheid: Gok-op-de-Box. Voor leken vaak een blinde gok met onbekende inzet!

Natuurlijk kent het spannende boxenspel strakke regels, maar die zijn nu nog zo ondoorzichtig dat alléén boekhouders, accountants, fiscalisten en andere financieel-adviseurs de deelnemers kunnen helpen. Looptijden, rendementen en resultaten kunnen variëren en het doorrekenen van de financiële consequenties is ingewikkeld en tijdrovend.

Voor alle belastingbetalers die liever een afgewogen keus maken op basis van berekeningen is er nu een belastingplanning op internet die zijn bezoekers eerst de juiste vragen stelt en daarna de juiste antwoorden produceert. En niet alleen voor particulieren: ook advieseurs zullen veel profijt hebben van de digitale belastingsadviseur, want de ontwerpers van de fiscale rekenmodule verwachten dat verstandige klanten (van hun advieseurs) een onderbouwde verantwoording van zijn keuze bijvoegt.

De particuliere gebruiker betaalt zeventien euro vijftig en dat geeft hem het recht om in een kalenderjaar tien dagen de site te consulteren; professionele rekenaars en adviseurs betalen per jaar vijfendertig euro en ze krijgen daarmee onbeperkt de beschikking over de digitale belastingplanning.

Het adres van de site is http://www.belastingwijzer.nl en de makers garanderen dat zij geen enkel belang hebben bij de uiteindelijke keuze die de abonnee maakt: het bedrijf is objectief, neutraal en onafhankelijk.



Ingezonden persbericht