Ingezonden persbericht

XS4ALL persbericht
25 februari 2002

GPRS-toegang via XS4ALL

In samenwerking met KPN Mobile biedt XS4ALL haar abonnees internet via GPRS. XS4ALL ziet GPRS als een interessante aanvulling op de bestaande mogelijkheden van internettoegang. XS4ALL is de eerste internetprovider in Nederland die internet via GPRS biedt aan zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Tot 1 augustus 2002 berekent XS4ALL geen extra kosten voor gebruik van internet via GPRS. Zo kunnen alle klanten van XS4ALL kennis maken met de dienst en kan XS4ALL testen hoe de dienst zich gedraagt als een grote groep mensen er gelijktijdig gebruik van maakt. KPN Mobile berekent wel een tarief per MB dataverkeer via GPRS.

GPRS staat voor General Packet Radio Service. Het biedt een vaste dataverbinding via een mobiele telefoon. De gebruiker is overal verbonden met internet en betaalt uitsluitend voor het aantal ontvangen en verzonden bytes. XS4ALL neemt al geruime tijd deel aan een technische pilot om alle mogelijkheden en beperkingen te verkennen van internet via GPRS. Volgens XS4ALL is GPRS vooral interessant om e-mail te ontvangen en te verzenden. De dienst Secure Webmail van XS4ALL is daarvoor handig omdat het uitsluitend de onderwerpen van e-mail toont. Op basis daarvan besluit de gebruiker of hij de volledige e-mail en bijlagen wil binnenhalen, en in het geval van GPRS, daarvoor wil betalen.

Om gebruik te kunnen maken van GPRS via XS4ALL zijn er vier voorwaarden: een XS4ALL abonnement, een GPRS geschikt telefoontoestel, een laptop of PDA (personal digital assistant) en tenslotte een Internet Everywhere (GPRS)-abonnement van KPN Mobile. Op dit moment ondersteunt Internet Everywhere alleen de Motorola T260, T280 en V66. Zie voor meer informatie www.kpn.com, trefwoord Internet Everywhere.

XS4ALL is opgericht in 1993 als de eerste provider voor de particuliere markt in Nederland. Sindsdien heeft XS4ALL zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor ruim 40.000 zakelijke klanten en 65.000 particuliere internetters. XS4ALL wil diensten aanbieden over zoveel mogelijk soorten infrastructuur, zodat klanten vrij zijn om hun eigen manier van toegang te kiezen. Op dit moment biedt XS4ALL inbeldiensten (analoog en ISDN), Leased Lines, ADSL en mobiele toegang via GPRS.Meer informatie over GPRS via XS4ALL staat op http://www.xs4all.nl/diensten/gprs


* Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht