Partij van de Arbeid

HERZIENE VERSIE 25-2: WEEK 2

Maandag 25 februari
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Assen en Harlingen. Ad Melkert neemt in Harlingen onder andere het Waddenmanifest in ontvangst. In Assen heeft Ad Melkert een 'wissellunch' met senioren. Ad Melkert schuift tijdens deze lunch steeds aan bij een andere tafel en spreekt met 25 ouderen. (NB: In tegenstelling tot de VVD hoeven de deelnemers hier niet voor een maaltijd te betalen om een politicus te ontmoeten.)

§ Minister Klaas de Vries van Binnenlandse Zaken en Kamerlid Ferd Crone brengen een bezoek aan Dordrecht. De Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Jo Horn en Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen brengen gelijktijdig een bezoek aan de Drechtsteden (Dordrecht en omstreken). Minister De Vries zal een bezoek brengen aan de wijk Krispijn waar hij begeleid wordt door een bewonerskoor dat smartlappen zingt over hun buurt. 's Avonds eet Klaas de Vries samen met Ferd Crone bij het Leger des Heils. Ferd Crone zal overdag in Dordrecht rondgeleid worden over het terrein van het Amerikaanse Chemiebedrijf DuPont, er wordt met name aandacht besteed aan de veiligheid van het bedrijf. Peter van Heemst en Dick de Cloe bezoeken de Hoeksche Waard. Jo Horne gaat samen met Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen naar Gorinchem en Leerdam.

§ Minister Eveline Herfkens brengt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens een bezoek aan Amsterdam. Ze bezoeken onder andere de Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid in de Rivierenbuurt. In Zuider-Amstel nemen ze het boekje 'Kunstlint' over kunst en architectuur in ontvangst. In Buitenveldert ontmoeten ze een aantal senioren. Ook bezoeken zij de mensa van de Vrije Universiteit. Hier zullen zij eten met studenten.

§ Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend brengt een bezoek aan Rotterdam. Samen met PvdA-wethouder Peter van Dijk (Economische Zaken en Haven) gaat hij naar de BV Aanbouw en spreekt daar met jonge werknemers. Ook bezoekt de minister Werkstad, de gemeentelijke dienst die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wet Inschakeling Werkzoekenden.

§ Minister Jan Pronk brengt samen met Kandidaat-Kamerlid Godelieve van Heteren een bezoek aan Nijmegen. De politici voeren gesprekken met studenten over milieu en internationale politiek tijdens het avondeten in de mensa van de Universiteit van Nijmegen. Jan Pronk schuift twee maal aan de Tafel van Paul (Paul Depla, lijsttrekker PvdA Nijmegen) aan. In de middag gaat hij in debat met woningcorporaties en bewonersorganisaties, in de avond met jonge allochtonen over hun leven (de kansen die zij krijgen om zich te ontplooien en de problemen die zij ondervinden) in Nijmegen. Van enkelen van hen ontvangt de minister een CD.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met de Kamerleden Adri Duivesteijn, Mariëtte Hamer, Lucy Kortram en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Zaanstad en Alkmaar. Het bezoek begint met een voorlichting over de ontwikkeling van het stationsgebied in Zaanstad met aandacht voor de toekomstige campus. Daarna gaat de delegatie naar het Regiocollege Zaanstad Waterland. Hier gaan ze in gesprek met een aantal leerlingen. Adri Duivesteijn gaat na afloop van zijn bezoek aan Alkmaar op weg naar Den Helder waar hij met bewoners praat over huisvesting.

Dinsdag 26 februari
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Almere.
Melkert gaat naar verzorgingshuis De Overloop en bezoekt het Emancipatiecentrum Avanti. Wethouder en lijsttrekker Arie-Willem Bijl vergezelt Melkert.

§ Minister Willem Vermeend en de Kamerleden José Smits en Eppo Bolhuis brengen een bezoek aan Leiden en omgeving. Tijdens dit bezoek zal onder andere een speciaal voetbalteam, met Willem Vermeend en lokale PvdA'ers, voetballen tegen jeugdvoetballers in de 5 meihal (Boshuizerlaan). José Smits gaat naar Voorschoten waar zij onder meer een spreekuur heeft over sociale zekerheid. Eppo Bolhuis gaat gelijktijdig naar Sassenheim.

§ Staatssecretaris Dick Benschop brengt samen met Kamerlid Hillie Molenaar een bezoek aan Den Haag. De delegatie zal een bezoek brengen aan het Laakkwartier in Den Haag. Het bezoek staat in het teken van veiligheid in de wijk. Na een uiteenzetting over de vernieuwing van dit deel van Den Haag, volgt een wandeling door de wijk met bezoeken aan onder andere de nieuwe Turkse moskee, de nieuwe stadsboerderij en het inloopcentrum voor moeders.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole en de Kamerleden Harm Evert Waalkens, Willem Herrebrugh bezoeken Hengelo en Almelo. Herrebrugh en Waalkens gaan wandelen in natuurgebied Twekkelo tussen Hengelo en Enschede en partijvoorzitter Ruud Koole houdt een gastcollege in de Pedagogische Academie. Vervolgens gaat het gezelschap naar Almelo, waar ze 's avonds praten over het belang van stemmen in wijkcentrum 't Dok.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg en Kamerlid Sharon Dijksma (ovb) Kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar brengen een bezoek aan Schiedam en Spijkenisse. Staatssecretaris Rick van der Ploeg reikt in Schiedam onder andere aan veertig huiseigenaren beschikkingen uit. De huiseigenaren zijn vanaf dat moment de trotse bezitters van monumentale woningen. Daarna plaatst hij een vaantje bovenop de Grote Kerk in Schiedam. Deze kerk is opgeknapt met subsidie van Monumentenzorg.

Woensdag 27 februari
§ Premier Kok en lijsttrekker Ad Melkert bezoeken samen met Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en partijvoorzitter Ruud Koole Delft. Overdag bezoekt Ad Melkert sporthal Buitenhof en het sport- en spelproject de Speelbal. Tevens levert hij een bijdrage aan een reuze kleurplaat van kinderen. Om 19.00 uur krijgen kinderen in de bibliotheek de gelegenheid om vragen te stellen aan Wim Kok en Ad Melkert. Jeltje van Nieuwenhoven leidt deze vragenronde. Het avondprogramma wordt om 20.00 uur in theater De Veste geopend door Jeltje van Nieuwenhoven met daarop volgend een toespraak van Ad Melkert.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt Enschede en Hengelo. De minister brengt een bezoek aan verkeersveiligheidsprojecten. Tevens zal ze een verkeerssimulatie bezoeken en praten met omwonenden over geluidsproblematiek bij het spoor.

§ Minister Willem Vermeend bezoekt Amsterdam. Samen met de Amsterdamse lijsttrekker Rob Oudkerk bezoekt Vermeend de moskee El Inkad in de Spaarndammerbuurt. Ook brengen zij een bezoek aan buurthuis Verzet en spreken daar met bezoekers.

§ Staatssecretaris Geke Faber brengt samen met de Kamerleden Jaap Jelle Feenstra, Willem Herrebrugh, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens een bezoek aan Deventer (ovb). Het gezelschap zal op bezoek gaan bij het ROC en een buurtcentrum en aansluitend zullen zij een gesprek aangaan met Turkse vrouwen.

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met Kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom een bezoek aan Bellingwedde en Groningen. Wouter Bos geeft 's middags een gastcollege in Groningen. Diederik Samsom is tegelijkertijd in Winschoten en brengt een bezoek aan omstreden windmolens die net over de Duitse grens geplaatst zijn. 's Avonds zijn zij beiden in Bellingwedde voor een discussie over gemeentelijke financiën met lijsttrekkers uit Oost-Groningen.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met Kamerlid Jet Bussemaker en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Den Bosch. Zij bezoeken een plusklas; een bijzonder project voor hoogbegaafde leerlingen. Tevens voeren zij gesprekken met leerlingen, ouders en leerkrachten van onder andere een AZC-school en het rondeel 'een brede Bossche school'.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt samen met Kamerlid Sharon Dijksma en Kandidaat-Kamerleden Lia Roefs en Jaques Tichelaar een bezoek aan Nijmegen. Op het programma staat onder andere een bezoek aan muziek- en danscafé Merleyn dat nu voor het eerst subsidie heeft gekregen van het Nationaal Popinstituut. Tevens geeft Rick van der Ploeg een gastcollege aan studenten economie op de universiteit van Nijmegen.

§ Kamerleden José Smits en Eppo Bolhuis bezoeken samen met Kandidaat-Kamerlid Varina Tjon-a-Ten Zoetermeer. Programma volgt.

Donderdag 28 februari
§ Minister Eveline Herfkens bezoekt samen met Kamerlid Hillie Molenaar Groningen. Ze brengen 's middags een bezoek aan de Wereldwinkel en 's avonds geeft minister Herfkens een gastcollege.

§ Staatssecretaris Karin Adelmund brengt samen met partijvoorzitter Ruud Koole, Kamerlid Mariëtte Hamer en Kandidaat-Kamerlid Sonia Westerveld een bezoek aan Enschede. Karin Adelmund en Ruud Koole brengen een door het ministerie georganiseerd bezoek aan het project Onderwijskansen. Mariëtte Hamer en Sonia Westerveld gaan in discussie over zorg en ouderen met ouderenorganisaties.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt samen met Kamerlid Sharon Dijksma (ovb) en Kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar een bezoek aan de Popboerderij in Zoetermeer. Daarna gaat Rick van der Ploeg op weg naar Purmerend waar hij een discussie heeft met onder andere de migrantenraad van Purmerend over de integratie van allochtonen in Nederland, en de rol die Cultuur hierbij speelt. 's Avonds vindt een discussie plaats over de Algemene Programma Raad met onder andere UPC.

§ De Kamerleden Khadija Arib, Gerritjan van Oven en de Kandidaat-Kamerleden Gerard Bosman, Roos Vermeij en Diederik Samsom brengen een bezoek aan Zaanstad. De aandacht van dit bezoek richt zich op het asielzoekerscentrum Assendelft. Vooral de issues jeugdzaken en alleenstaande minderjarige asielzoekers zullen tijdens dit bezoek de aandacht krijgen.'s Middags vindt een gesprek plaats met de vreemdelingenpolitie en de jeugd- en zedenpolitie.

Vrijdag 1 maart
§ Special Event: 'Talk of the Town' in Maastricht met onder andere Ad Melkert, Ruud Koole, Rick van der Ploeg en Margo Vliegenthart. Vanavond staan de politici achter de bar en bepaalt het publiek wat er gebeurt. Met discussie, film, muziek en nieuwe media. Er vinden optredens plaats van onder andere Brainpower, dj Mark van Dale, Jörgen Raymann en studenten van de filmacademie.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Eibergen en Ede. Ze is te gast bij Sociaal Cultureel Werk Welstede, de organisatie van Sociaal Cultureel werk in Ede. Ze ontmoet de directie, het personeel en oudercommissies. Aansluitend brengt zij een bezoek aan een peuterspeelzaal en heeft een gesprek met ouders.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gert Jan Boekraad Zwolle. Programma volgt.

§ Minister Eveline Herfkens bezoekt samen met de Kamerleden Bert Koenders, Desirée Duijkers, Hillie Molenaar en Kandidaat-Kamerlid Thea Fierens Rotterdam. Ze bezoeken deze avond de wijk Delfshaven in het kader van "Schoon en Heel Delfshaven". Hier praten ze met bewoners over de veiligheid in de buurt.

§ De Kamerleden Saskia Noorman-Den Uyl en Annet van der Hoek (ovb) bezoeken Roermond. Zij brengen hier onder andere een bezoek aan het Centrum voor Werk en Inkomen.

Zaterdag 2 maart
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt een stad in Limburg. Programma volgt.

§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Den Haag. Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt vandaag de verkiezingsmarkt in Den Haag.

§ Minister Klaas de Vries brengt samen met de Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Jo Horn, Marleen Barth en het Kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen een bezoek aan Apeldoorn. Zij ontmoeten de jongeren van het project "Blauwe ogen van de politie", een initiatief van jongeren gericht op preventie van criminaliteit. Daarna brengen ze een bezoek aan het project preventie winkeldiefstallen, waarin de politie en winkeliers samenwerken. Tot slot lunchen ze in de jongerenbus, een alternatieve hangplek voor jongeren.

§ Minister Tineke Netelenbos en partijvoorzitter Ruud Koole brengen samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone en het Kandidaat-Kamerlid Gertjan Boekraad een bezoek aan Assen. Programma volgt.

§ Minister Jan Pronk brengt samen met Kamerlid Arie Kuijper en de Kandidaat-Kamerleden Godelieve van Heteren en Walter Etty een bezoek aan Breda en Bergeijk. In Breda zal Jan Pronk samen met de lokale PvdA op de verkiezingsmarkt op de Grote Markt staan. In Bergeijk zullen de politici een korte fietstocht maken langs zuivelfabriek het Stoom en chemisch bedrijf Diffutherm.

§ Staatssecretaris Wouter Bos bezoekt samen met Kamerlid Nebahat Albayrak en Kandidaat-Kamerlid Diederik Samsom Almere en Dordrecht. Het gezelschap zal onder andere op de markt in Dordrecht rode suikerspinnen uitdelen. In Almere gaan ze op bezoek bij de Stichting AAP en geeft Wouter Bos daarna de aftrap voor een volleybalwedstrijd.

§ Staatssecretaris Margo Vliegenthart bezoekt samen met Kamerlid Annet van der Hoek Helmond en Heerlen. In het kader van de open dag in de zorg wordt een bezoek gebracht aan een kinderdagverblijf.

De periode 3 maart 6 maart volgt met o.a.

3 maart: Future Festival Tilburg (jongerenfestival) 5 maart: Kok, Melkert, Van Nieuwenhoven en Koole in Eindhoven 6 maart: de uitslagenavond in Heerenveen met Kok, Melkert, Van Nieuwenhoven, Koole, De Vries, Bos, Vliegenthart en vele anderen