Ingezonden persbericht


Adobe stelt met Photoshop 7.0 nieuwe standaard
voor Digital Imaging

Photoshop 7.0 biedt een onmisbare upgrade voor professionele fotografen, web- en grafisch ontwerpers met enhanced retouching, verbeterde toegang tot bestanden, en nog meer OS Support

Amsterdam, 25 februari 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, wereldwijd toonaangevend in network publishing, heeft vandaag Adobe® Photoshop® 7.0 aangekondigd, een aanzienlijke upgrade van 's werelds professionele image editing standaard. Photoshop 7.0 software biedt een omvangrijke set van nieuwe gebruikskenmerken die fotografen, web- en grafisch ontwerpers in staat stellen efficiënter te werken, nieuwe creatieve oplossingen te ontdekken en beelden van een uitzonderlijk hoge kwaliteit te creëren voor drukwerk, het web en andere media. Photoshop 7.0, dat ondersteund wordt door zowel Macintosh OS X en Microsoft Windows® XP, biedt een verbeterde multi-processor support en kan worden gebruikt in combinatie met andere Adobe applicaties.

Photoshop 7.0 is uitgerust met een omvangrijke toolset waarmee fotografen, web- en grafisch ontwerpers iedere creatieve - of productie-uitdaging het hoofd kunnen bieden. De nieuwe healing brush is een enorme doorbraak op het gebied van het retoucheren van beeldmateriaal. Oneffenheden zoals stof, krasjes, vlekken en rimpels kunnen nu probleemloos worden verwijderd, terwijl effecten zoals schaduw, licht en structuur toch automatisch intact blijven. De nieuwe file browser maakt het gebruikers mogelijk om razendsnel beeldmateriaal te vinden, te organiseren en te managen. Ook kan met de file browser EXIF informatie worden bekeken van digitale camera's, inclusief date captured, belichtingssettings, en hiermee geassocieerde metagegevens, zoals datum creatie en data van eventuele modificaties.

Met de creatieve tools in de software van Photoshop 7.0 kunnen design professionals opwindende visuele effecten genereren waarmee ze hun concurrenten een stap voor blijven. Een nieuwe painting engine stelt gebruikers in staat om custom brush presets te creëren, pastel-, houtkool- en ander technieken te simuleren, en om speciale effecten toe te voegen zoals gras en bladeren. De nieuwe Pattern Maker plug-in maakt het mogelijk om patronen te creëren zoals rotsen en zand. Een verbeterde Liquify plug-in biedt een nog betere controle over warping middels zoom, pan en meervoudige herstelmogelijkheden.

"Apple is Mac OS X aan het introduceren, een geheel nieuw platform voor Apple gebruikers. Vele wachten op de juiste software voor ze overstappen. De introduktie van Adobe Photoshop 7 is hierin een belangrijke mijlpaal omdat Adobe hiermee een complete collectie aan Mac OS X software beschikbaar heeft", aldus Ton van Garderen, General Manager Apple Benelux.

"Photoshop 7.0 is werkelijk fenomenaal en bouwt wederom verder op de verbeteringen die in 6.0 werden geïntroduceerd. Daarmee is 7.0 de krachtigste, en meest nuttige versie die Photoshop ooit heeft uitgebracht", aldus Scott Kelby, president van de National Association of Photoshop Professionals. "De nieuwe healing brush kan met recht de meest opzienbarende tool ooit in Photoshop worden genoemd".

Met de verbeteringen voor web-output in Photoshop 7.0 en in ImageReady® 7.0, de geavanceerde webcomponent van Photoshop, kunnen webdesigners extra compressie toepassen in hun beeldmateriaal, en tegelijkertijd de kwaliteit van tekst en vectorvormen handhaven. Ook hebben ze een betere controle over hoe transparantie op het web bewaard blijft. Nieuwe ondersteuning voor het WBMP formaat maakt een verbeterde weergave op PDA's en andere draadloze apparaten mogelijk. Wat interactive authoring betreft, maakt ImageReady software het nu mogelijk om slices, rollovers, image mappen en animaties in één pallet onder te brengen, en een uitgebreide set rollover types stelt gebruikers in staat effectieve navigatiebalken te creëren.

Om het beheer en het bijwerken van omvangrijke bibliotheken te stroomlijnen, kan Photoshop 7.0 samenwerken met Adobe AlterCast(tm), Adobe's dynamische imaging server software. Photoshop 7.0 ondersteunt Adobe's XMP (Extensible Metadata Platform), een open framework dat zorgt voor de standaardisatie van de creatie en de verwerking van content over publishing workflows. Photoshop 7.0 is ook sterk geïntegreerd met Adobe Illustrator®, Adobe InDesign®, Adobe GoLive®, Adobe LiveMotion(tm), Adobe Premiere®, Adobe After Effects® en Adobe Acrobat®.

Prijzen en Beschikbaarheid
De Engelse versie van Adobe Photoshop 7.0 zal naar verwachting beschikbaar komen in april 2002, voor alle platforms. De Franse versie verschijnt naar verwachting in mei 2002 en de Nederlandse versie in juni 2002. De geschatte winkelprijs bedraagt 759,- euro voor de Engelse versie en 999,- euro voor de Franse en Nederlandse versie. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van Photoshop kunnen upgraden naar versie 7.0 voor een gereduceerde prijs van 175,- euro voor de Engelse versie en 229,- euro voor de Franse en Nederlandse versie. Upgrades van Adobe Photoshop Elements zijn alleen direct via Adobe verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend, maar zal liggen rond het verschil tussen de prijs van Photoshop en Photoshop Elements. Alle genoemde prijzen zijn exlucief BTW, gebaseerd op de verwachte detailhandelsprijzen, en kunnen variëren. Informatie over andere taalversies, inclusief prijsstelling, upgrade en support policies voor andere landen, is beschikbaar op Adobe's website:
http://www.adobe.com/products/photoshop/. Aanvullende informatie over Photoshop 7.0 en overig PR-materiaal van Adobe vindt u on line in de Adobe-perskamer op http://www.adobe.com/pressroom.

Gratis upgrade
Klanten die een pakket Photoshop 6.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht op een gratis upgrade naar Photoshop 7.0: Engels: 24 februari 2002 - 25 mei 2002
Nederlands: 24 februari 2002 - 24 juli 2002

Over Adobe
Sinds de oprichting in 1982, creëert Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) bekroonde softwareoplossingen voor publicaties via netwerken
- softwareproducten waarmee klanten visueel rijke producten kunnen creëren, beheren en leveren die door een ieder, overal op elk apparaat te gebruiken zijn. Adobe kan de volgende creatieve professionals onder zijn klanten rekenen: web- en grafisch ontwerpers en digitale videoartiesten (DV), professionele uitgevers, documentintensieve bedrijven, zakelijke gebruikers, en thuisconsumenten. Adobe is het op één na grootste PC-softwarebedrijf in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1 miljard dollar.

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Photoshop, ImageReady, AlterCast, Illustrator, InDesign, GoLive, LiveMotion, Premiere, After Effects, Acrobat en Photoshop Elements zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Macintosh en Macintosh OS X zijn handelsmerken van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de V.S. en in andere landen. Microsoft en Windows XP zijn hetzij geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de V.S. en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com