Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdag op zaterdag
10:35 zaterdag 23 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033

Gewond bij aanrijding

ELIM Gistermiddag reed een 25-jarige inwoonster van Elim met haar auto over de Schoonhovenweg. Ze bemerkte te laat dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Elim, moest afremmen voor een tegenligger. Zij botste vol tegen de voor haar rijdende auto. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

COEVORDEN Bij een aanrijding op de kruising van de Euregioweg en de Rondweg, is gistermiddag een 42-jarige inwoonster van Coevorden gewond geraakt. Zij zat als passagiere naast haar 46-jarige echtgenoot in de auto, toen zij geen voorrang kregen van een auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Coevorden, die de kruising opreed. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bestuurders raakten niet gewond.

Aanrijdingen door gladheid

REGIO In heel Drenthe hebben afgelopen nacht en vanmorgen diverse aanrijdingen plaats gevonden tengevolge van de hagel en sneeuwbuien. Bij Rogat raakte een bedrijsfbusje in de slip, werd nog geraakt door en vrachtauto en kwam op de kop tot stilstand op de rijbaan. De 23-jarige bestuurde uit Amersfoort en zijn 25-jarige passagier uit Zeist zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.
Bij de andere aanrijdingen raakte niemand zwaargewond. Wel zijn nog een paar bestuurders voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Landelijke alcoholcontrole ook in Drenthe

REGIO Gisteravond en afgelopen nacht is er op diverse plaatsen in Drenthe gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij deze controle zijn in totaal 2480 bestuurders gecontroleerd. Zeven bestuurders die wel aangehouden waren, bleken aan het bureau minder dan 0.5 promille te hebben en mochten zonder proces-verbaal weer vertrekken. Ook zeven bestuurders bleken een te hoog promillage te hebben en kregen direct een transactie of een proces-verbaal. Een 34-jarige bestuurder uit Sleen had zelfs een promillage van 2.2. Bij controle bleek verder dat deze man nog een boete moest betalen. Daar hij niet voldoende geld bij zich had, is hij ingesloten.

Diefstal kentekenplaten

WESTERBORK - Gistermiddag merkte een 30-jarige man uit Zwiggelte dat de kentekenplaten van zijn auto waren gestolen. Hij had zijn auto geparkeerd op de carpoolplaats aan de Hoogeveenseweg.

Invalide vrouw beroofd

MEPPEL Gistermiddag tegen 15.45 uur reed een 53-jarige inwoonster van Meppel met haar invalidenwagentje over de Blankensteinweg. In het mandje voorop de invalidenwagen had zij een tas liggen met daarin 2 nieuwe kledingstukken, die zij thuis nog moest passen. Zij werd ingehaald door 2 jongens, van ongeveer 16 of 17 jaar, op elk een fiets. Een van deze jongens griste de tas uit het mandje en ging er vandoor. Een duidelijk signalement van de jongens is er niet.

Inbraken in woningen

ROLDE Gistermiddag ontdekten de bewoners van een woning aan de Riegheide dat er bij hen was ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van de voordeur. De gehele woning werd doorzocht, waarbij inhoud van kasten en lades op de grond was gegooid. Vermist wordt een stereocombinatie. Als alles weer opgeruimd is, kan er vastgesteld worden of er nog meer weg is.

COEVORDEN Toen de bewoners van een woning aan de Eik gisteravond laat thuis kwamen, merkten ze dat er bij hen was ingebroken. De meeste kamers waren doorzocht. Vermist worden enkele sierraden, waaronder 2 trouwringen. Schade is niet bekend.

Ook aan de Van Bothnialaan werd gisteren ingebroken in een woning. Hier kwamen de daders binnen door het forceren van een achterdeur. De bovenverdieping was doorzocht. Op voorhand worden een ring en een armband vermist.

Inbraak bij winkel

EMMEN Afgelopen nacht is er bij een winkel aan De Dilgt een ruit van de voordeur ingegooid en hebben de daders wat kleingeld, amper 5 euro, uit de openstaande kassalade gehaald.

Onenigheid

RODEN Afgelopen nacht ontstond er op de Brink onenigheid tussen twee groepjes jongeren. Het hoe en waarom is niet duidelijk geworden. Wel was er door een bestuurder van een rode auto geschoten en wel met traangas. Twee jongens, verdere gegevens onbekend, huilden tranen met tuiten van het gas. Onderzoek naar de schutter zal worden voortgezet.

Brand in bovenetage

EMMEN Gistermiddag ontstond er brand in een woning aan de Kerspellaan. Brandweer was snel ter plaatse om de zaak te blussen. De 30-jarige bewoonster en haar vriend hadden wat rook binnengekregen en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Er ontstond nogal wat schade. Vermoedelijk oorzaak is kortsluiting in een wasdroger.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe