Ingezonden persbericht


Rijswijk, 25 februari 2002


-PERSBERICHT-



IT Beheer moet hoger op de agenda van het MKB

Voor het eerst speciale workshops voor MKB-bedrijven tijdens symposium

De Wereld van IT Beheer

De invulling van het IT-Beheer binnen MKB bedrijven laat veel te wensen over. Om deze reden worden er voor het eerst op 13 en 14 maart tijdens het symposium De Wereld van IT-Beheer in de Amsterdam RAI, speciale workshops georganiseerd om MKB bedrijven te stimuleren hun IT Beheer goed te regelen. ICT-bedrijf KB3 verzorgt twee workshops, waarbij MKB bedrijven op interactieve wijze advies krijgen over hun IT-security en over de juiste invulling van hun IT beheer. Alle MKB-bedrijven die zich via KB3 aanmelden, krijgen een flinke korting op de toegangsprijs voor het symposium De Wereld van IT Beheer ; dit om de drempel voor deelname te verlagen.

Status IT Beheer in MKB

Het MKB loop achter met IT Beheer. IT-servicemanagement is nog niet doorgedrongen tot het MKB , aldus Henk van Heerde, adviseur bij Syntens, in het maandblad Informatie van januari/februari 2002. Dit, terwijl meer en beter beheer ook voor MKB-ondernemingen noodzakelijk is. Het aantal bedrijfsgrensoverschrijdende digitale transacties (electronisch zakendoen) stijgt sterk en de bedrijfsvoering is steeds afhankelijker geworden van ICT .

Uit het NIPO-panelonderzoek van MKB Nederland, uitgevoerd onder mkb-ondernemers over het laatste kwartaal van 2001, blijkt dat de investeringsbereidheid van ondernemers zich aarzelend herstelt. Maar MKB bedrijven zouden veel meer moeten investeren in ICT om de arbeidsproductiviteit te laten stijgen, aldus MKB Nederland.

ICT-bedrijf KB3, gespecialiseerd in het (remote) beheer van systemen en netwerken van MKB bedrijven, merkt ook dat een systeembeheerder een zeer belangrijke rol speelt bij het beheren en operationeel houden van ICT toepassingen binnen het MKB. Hierdoor is hij/zij een belangrijke schakel in het bedrijf, hetgeen de organisatie echter zeer afhankelijk en kwetsbaar maakt bij zijn/haar afwezigheid of vertrek. Daarentegen zijn er ook zeer veel MKB-bedrijven, die niet eens iemand voor hun IT Beheer hebben , aldus Mark van der Snel, Managing Director van KB3. Men houdt zich dan voornamelijk bezig met het brandjes blussen , waardoor er niet efficiënt gewerkt kan worden. Kortom, er is nog een hoop te doen op dit vlak.

MKB workshops

Om MKB bedrijven een stimulans te geven om de invulling van IT Beheer te optimaliseren, heeft Uitgeverij Ten Hagen & Stam besloten om tijdens het symposium De Wereld van IT Beheer op 13 en 14 maart a.s. in de Amsterdam RAI voor het eerst aandacht te besteden aan IT Beheer binnen MKB bedrijven. Hiertoe worden er een aantal workshops, interactieve sessies van 45 minuten, georganiseerd, om MKB bedrijven te stimuleren hun IT Beheer beter in te vullen.

IT Beheer voor het MKB: zelf doen of uitbesteden

Op 13 maart organiseert KB3 de workshop IT Beheer voor het MKB: zelf doen of uitbesteden . Veel MKB-bedrijven stoeien namelijk met de invulling van hun systeem-en netwerkbeheer. Tijdens deze interactieve workshop wordt aan de hand van het ICT Beheer Model een vergelijking gemaakt tussen vier manieren om de ICT infrastructuur te beheren, waarmee MKB bedrijven inzicht krijgen in de mogelijkheden en kosten voor hun organisatie.

IT-Security voor MKB bedrijven

Op 14 maart organiseert KB3 de workshop IT-Security voor MKB bedrijven . Waar moeten MKB organisaties op letten inzake hun IT-security? Waar zitten de valkuilen in de organisatie op dit gebied? Tijdens deze workshop wordt uitgelegd hoe MKB-bedrijven hun netwerk, Internet-site, e-mail etc. het beste kunnen beveiligen, om te voorkomen dat waardevolle bedrijfsgegevens in verkeerde handen komen.

Korting op toegangsprijs

Om de drempel voor MKB bedrijven te verlagen, biedt KB3 een speciale korting aan voor alle MKB bedrijven, die zich aanmelden via www.wereldvanitbeheer.nl. Indien MKB bedrijven op het inschrijfformulier onder 'Opmerkingen' vermelden Relatie van KB3 en hun KvK nummer, ontvangen zij ¬ 150 korting op de toegangsprijs van 1 dag (normale prijs ¬ 615), en ¬ 260 korting op de toegangsprijs voor 2 dagen (normale prijs is ¬ 885). Verder is er keus uit 20 verschillende presentaties en een serie workshops, waarin MKB bedrijven kennis kunnen maken met de oplossingen die andere organisaties al hebben gevonden voor hun IT Beheer. Voor meer informatie: zie www.wereldvanitbeheer.nl

Over KB3

KB3 is een ICT-dienstverlener te Rijswijk, gespecialiseerd in het beheer van systemen en netwerken. Met name de dienst Remote Beheer, het pro-actief op afstand beheren van de ICT-infrastructuur van een bedrijf, is voor veel MKB-bedrijven een goede invulling van hun systeem- en netwerkbeheer.

Aangezien KB3 vanuit hun Network Operating Center (NOC) in Rijswijk meerdere netwerken op hetzelfde moment kan beheren, kan Remote Beheer het MKB aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast heeft de ICT-infrastructuur door pro-actief Remote Beheer een hogere stabiliteit en kan de MKB-ondernemer gebruikmaken van een 24-uurs service, voor zowel de KB3 Helpdesk als voor het pro-actieve monitoren.


-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht