---
PowerStruXure nieuw beveiligingsconcept van APC voor datacentra

---
Nieuwe concept-onder meer getest door Microsoft Technology Center- beschikbaar in drie uitvoeringen Utrecht, 25/02/2002

American Power Conversion (APC - Nasdaq:APCC) lanceert vandaag wereldwijd PowerStruXure, een volledig nieuw concept voor noodstroomvoorzieningen waarmee grote en kleine datacentra hun infrastructuur kunnen uitbreiden naargelang hun groei. PowerStruXure vereenvoudigt en versnelt het ontwerp, de bouw en het beheer van datacentra gevoelig. De producten bieden de mogelijkheid aanvullende capaciteit te kopen en te installeren via eenvoudige 'bouwstenen'. Daardoor verlagen ook de hoge initiële investeringskosten voor de bouw van een datacentrum.

"IT- en infrastructuurmanagers hebben het moeilijk om te voorspellen met welke werklast ze zullen moeten afrekenen in hun datacentrum, en hoeveel ze daarvoor moeten investeren. Indien ze te veel infrastructuur aankopen, maar de vraag stijgt niet evenredig, dan hebben ze overheadkosten. Investeren ze te weinig en stijgt de werklast plots, dan wordt hun tekort aan infrastructuur een bottleneck voor een omzetgroei," zegt Roger Dowdell, president en CEO van APC. "Met PowerStruXure kunnen die managers nu niet alleen hun servers en software aankopen wanneer ze die nodig hebben, maar ook hun infrastructuur."

De architectuur van PowerStruXure is ontworpen na uitgebreide gesprekken met bedrijfsmanagers (o.a. uit België en Nederland). Het nieuwe systeem van APC is voldoende flexibel om bijna elk datacentrum voldoende ondersteuning te geven, zonder dat daarbij veel extra maatwerk nodig is. PowerStruXure is beschikbaar in drie verschillende standaardtypes, elk met specifieke uitbreidingsmogelijkheden, waarmee een installatie eenvoudig en snel kan gebeuren en gebaseerd kan worden op de huidige grootte van het datacentrum. Concreet gaat het om PowerStruXure Type A , voor datarooms, IDF (Intermediate Distribution Frame), MDF (Main Distribution Frame) en wiring closets, PowerstruXure Type B, voor middelgrote tot grote datacentra, en PowerstruXure Type C, voor grote datacentra en faciliteitstoepassingen.

"Binnen de Microsoft.net-omgeving willen we klanten en partners helpen met de ontwikkeling, het testen en het afstemmen van hun softwaretoepassingen. We installeerden de PowerStruXure van APC op een paar uur in ons datacentrum en stelden vast dat het systeem ons een degelijke infrastructuur met uitbreidingsmogelijkheden biedt om de stroomtoevoer aan die applicaties te beheren," getuigt Navdip Bhacheck, managing consultant bij Microsoft Technology Center-Silicon Valley.

Aanpasbare technologie
De drie technologische bouwstenen van PowerStruXure zijn een modulaire en redundante (N+1) UPS (Uniterruptible Power Supply) met uitbreidingsmogelijkheden, een intelligente stroomverdeler, verdeeld in beveiligingszones, en een behuizing van de nieuwe generatie.

De aanpasbaarheid van de architectuur laat toe om af te wisselen tussen een gecentraliseerd of een zone-ontwerp, afhankelijk van de betreffende applicatie of project. De grote waaier aan installatiemogelijkheden van PowerStruXure maken het een ideale infrastructuuroplossing voor datacentra van alle groottes, gaande van kleine computerkamers tot grote ondernemingen, colocaties en grote datacentra van service providers.

PowerStruXure kan worden geïntegreerd binnen bestaande datacentra, waardoor reeds gemaakte investeringen niet verloren gaan. Bovendien beschikt PowerStruXure over een 'Information Controller' die een privaat netwerk creëert binnen het systeem. Dankzij dat netwerk kan alle informatie over de volledige toepassing worden gecentraliseerd. De manager van het datacenter kan dus de volledige PowerStruXure beheren vanaf één interface.

Beschikbaarheid
In België en Nederland is PowerStruXure Type A onmiddellijk beschikbaar. Type B wordt bij ons verwacht in het derde kwartaal van 2002, terwijl Type C hier eind 2002 te koop zal zijn.

Previews
PowerStruXure wordt voor het eerst in Europa voorgesteld aan de internationale pers op CeBIT (tussen 13 en 20 maart 2002). APC heeft er een aparte perskamer op de stand (Hall 16, C13) waar specialisten en woordvoerders beschikbaar zijn voor meer uitleg. In Nederland zullen componenten van PowerStruXure voor het eerst te zien zijn op de Internetworking-vakbeurs (stand 08.250 - tussen 3 en 5 april). De Belgische primeur van PowerStruXure is voor TM@B (Hall 5, 5024 - tussen 14 en 16 mei).

Voor illustraties van PowerStruXure, contacteer Sara Buytaert op 31 20 567 21 70 of sara.buytaert@newsenginepr.com
---
END

---
Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van oplossingen die de beschikbaarheid van informaticasystemen en netwerken vergroten. Tot het assortiment van APC behoren piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in december 2001 een omzet van 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.
Journalisten,