Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-02-2002 Persbericht hennepkwekerij te Schinnen(HP 15.25 uur) Maandag 25 februari 2002

Schinnen, hennepkwekerij in woning:
Zondagavond 24 februari 2002 heeft de politie in een woning aan de Monseigneur Savelbergstraat te Schinnen een hennepkwekerij aangetroffen.
De politie stelde zondagavond omstreeks 21.55 uur een onderzoek bij de woning aan ed Savelbergstraat in naar aanleiding van een melding dat er rare figuren rond de woning slopen. Bij de woning aangekomen trof de politie geen vreemde personen aan maar wel een openstaande deur en rook het behoorlijk naar de geur van hennep. Omdat er zich ook geen bewoners meldden werd de woning voorzien van een machtiging betreden. In de kelderverdieping trof de politie een hennepkwekerij aan bestaande uit 285 in bloei staande hennepplanten en 58 jonge plantjes. Na overleg met de officier van Justitie werd in diens opdracht na monsterneming van de planten de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De politie nam onder andere de groeilampen, koolstoffilters, afzuiginstallatie, waterpompen en tijdschakelaars in beslag. Tegen de 32 jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook Essent heeft nog een appeltje te schillen met de bewoner. De stroom benodigd voor de hennepkwekerij bleek illegaal betrokken te worden. Deze werd voor de stroommeter afgetapt. De stroom in het gehele huis werd afgesloten.