Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 22 februari 2002

PARTIJ VAN DE ARBEID IN DELFT

Woensdag 27 februari bezoekt minister-president Wim Kok samen met PvdA-lijsttrekker Ad Melkert, partijvoorzitter Ruud Koole en Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven Delft.

Om 14.00 uur bezoekt Ad Melkert de Moskee aan de Martinus Nijhofflaan 80 in Delft. Na een kennismaking met Delftse allochtone jongeren volgt een korte rondleiding door de Moskee.

Rond 14.40 uur wordt Melkert ontvangen in het naastgelegen bibliotheek filiaal, Martinus Nijhofflaan 78. Na een kennismaking met leden van het bestuur en het actiecomité Behoud Bibliotheek Filiaal volgt ook hier een korte rondleiding.

Om 15.00 uur, spreekt de PvdA-voorman in de Poptahonk, Aart van der Leeuwenlaan 4, het buurthuis van de wijk Poptahof, met vrijwilligers en bestuursleden over de herstructurering van de wijk. Tevens wordt Melkert een verrassing aangeboden door de kinderen die op dat moment Nederlandse taalles krijgen in het buurthuis.

Tijdens een korte wandeling in overdekt winkelcentrum De Hoven aan de Martinus Nijhofflaan maakt Ad Melkert tussen 15.30 en 15.50 uur kennis met de winkeliersvereniging. Aansluitend wordt het project Speelbal, in het midden van de wijk Poptahof bezocht. Dit is de spelcontainer met buitenspeelgoed, die beheerd en draaiende wordt gehouden door ouders.

Om 16.15 uur opent de lijsttrekker in Sporthal Buitenhof, Martinus Nijhofflaan 84, de PvdA-jeugdsportmanifestatie. Na de opening woont Melkert onder meer een demonstratie Taikwondo bij van sportschool Koster.

Tussen 19.00 en 19.45 uur beantwoorden Wim Kok en Ad Melkert onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven vragen van kinderen op de kinderboekenafdeling van de centrale Openbare Bibliotheek, Kruisstraat 71. De kinderen hebben de vragen van tevoren tijdens een kaartenactie opgesteld.

De slotbijeenkomst vindt plaats in Theater De Veste, Asvest 1 en begint om 20.00 uur. Rond 20.20 uur spreekt Melkert de aanwezigen in de zaal toe over de politieke actualiteit.

Na het optreden van de Delftse jongensgroep de Buddy's vindt er een vraaggesprek plaats met Wim Kok en Jeltje van Nieuwenhoven. Het gesprek staat onder leiding van Sjors Frölich.

Bluesgroep La Blusa verzorgt aansluitend de muzikale omlijsting, gevolgd door een interview onder leiding van Ruud Koole met lokale bestuurders en kandidaat-leden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij bespreken de vijf speerpunten van de PvdA in Delft. Het interview begint om 21.20 uur.

Na de toespraak van wethouder en lijsttrekker Jan Torenstra wordt de avond om 21.50 uur afgesloten door Jeltje van Nieuwenhoven.



Partij van de Arbeid