HOUT EN BOUWBOND CNV

Bondsraad unaniem akkoord met SER-advies WAO

De bondsraad van de Hout- en Bouwbond CNV heeft vandaag unaniem ingestemd met het SER-advies over de WAO. De bondsraad is het hoogste orgaan van de bond. Leden van de bondsraad plaatsten wel vraagtekens bij enkele onderdelen van het advies. Ze zagen echter in dat dit akkoord het hoogst haalbare is. De bondsraad vindt dat de politiek het advies onverkort moet overnemen.

De bondsraad toonde zich ontstemd over het politieke gekrakeel dat is ontstaan na de presentatie van het SER-advies. 'Ik zit zelf in de WAO', vertelde een bondsraadslid. 'Als ik sommige politici moet geloven, lijkt het wel of ik een minderwaardig burger ben. Terwijl ik toch echt te ziek ben om te werken.'

De bondsraad pleitte ervoor ook de uitkering van mensen die nu al in de WAO zitten, te verhogen naar 75 procent. Bovendien wil de bondsraad dat de Hout- en Bouwbond CNV initiatieven neemt om het ziekengeld in het tweede jaar (70% van het loon) aan te vullen.

Tenslotte drong de bondsraad er op aan om de ontslagtoets nauwkeurig te omschrijven. Het mag niet zo zijn dat gedeeltelijk arbeidsgeschikten al te gemakkelijk voor ontslag in aanmerking komen.

Voor nadere informatie:
Johan Slok, 06 - 53642713.

Garderen, 25 februari 2002.

25 feb 02 16:40