Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmiddag
17:08 maandag 25 februari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Wegpiraat klemgereden

WILDERVANK/ASSEN. Op de A-28 bij Assen is zondagmiddag een wegpiraat klemgereden. De 24 jr. inwoner van Haarlem werd al vanaf Wildervank achtervolgd door een surveillanceauto van de regiopolitie Groningen. Op de N-33 reed de man met snelheden van soms 170 km/u, haalde gevaarlijk in, overschreed doorgetrokken strepen en reed soms heel kort achter andere auto's (kleven). Toen de rit de provinciegrenzen overschreed werden collega's uit Drenthe ingeschakeld. Gezamenlijk lukte het de auto bij Assen klem te rijden. Het rijbewijs van de bestuurder werd in gevorderd en zijn auto werd in overleg met Justitie in beslag genomen.


*
Man dreigt met bom

EMMEN. Een 48 jr. man uit Emmen is maandagmorgen op de Baander in die plaats door de politie aangehouden. Hij was kort daarvoor een kantoor van een uitzendbureau aan de Baander in Emmen binnengelopen. Hij deelde een baliemedewerkster mee dat ze naar buiten moest gaan omdat hij een bom bij zich had. De man had een koffertje bij zich en men vermoedde dat daarin een bom zat. Terwijl een medewerker van het kantoor de man aan de praat hield verlieten alle andere aanwezigen het gebouw. Na het gesprek liep de man met het koffertje het gebouw uit. Daar werd hij direct aangehouden door de inmiddels ook gewaarschuwde politie. De man werd afgevoerd naar het politiebureau. De koffer bleef liggen, in afwachting van een deskundige van een bomteam van de politie. De omgeving werd afgezet. De aangehouden man vertelde de agenten dat er geen bom in zijn koffer zat maar papieren. Dit bleek bij controle van de koffer ook te kloppen. De man, een ex-uitzendkracht van het uitzendbureau, wilde geen verklaring afleggen over zijn beweegredenen. Hij is in de loop van de middag op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging.


*
Vrachtauto gestolen

HOOGEVEEN. In het afgelopen weekeinde werd vanaf een terrein bij een automobielbedrijf aan de Parmentierstraat in Hoogeveen een (gebruikte) witte vrachtauto met open laadbak gestolen.


*
Inbraken

NIEUW AMSTERDAM. In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Jagerslaan in Nieuw Amsterdam. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning zijn o.a. geld, een videorecorder en sieraden gestolen.

EMMEN. Uit een woning aan de Ruinerbrink in Emmen is maandagmorgen geld gestolen. De inbraak is gepleegd tussen 08.00 en 13.00 uur terwijl de bewoner afwezig was. Men kwam binnen door een deur open te breken. In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een kantoor aan De Dilgt in Emmen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Ook hier bestond de buit uit geld.


*
Portemonnees gestolen uit kleedruimte

MEPPEL. Maandagmorgen zijn uit kleedruimten van sporthal Vledder aan Het Vledder in Meppel meerdere portemonnees gestolen. Zes scholieren, die in de sporthal waren i.v.m. gymles, deden aangifte.


*
Politie controleert op foutief parkeren

WESTERVELD. De politie in Westerveld besteedt de komende maanden extra aandacht aan het parkeergedrag van inwoners en bezoekers van deze gemeente. Deze week is gestart met een korte periode van waarschuwen. Daarna zal er bekeurend worden opgetreden. Foutparkeerders bij invaliden parkeerplaatsen kunnen echter direct al rekenen op een parkeerbon. Aanleiding voor dit extra toezicht is het toenemende aantal klachten over foutparkeren. Deze klachten komen niet alleen uit de grote dorpen maar ook uit kleinere plaatsen. De klachten gaan vooral over het parkeren in strijd met parkeerverboden en op groenstroken en trottoirs. Foutparkeerders (behalve bij de invalidenparkeerplaatsen) zullen de komende weken eerst gewaarschuwd worden met een briefje achter de voorruit. Bij herhaling volgt een parkeerbon. Over enkele weken zal er niet meer worden gewaarschuwd maar kan men direct een bon verwachten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe