Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Gezocht: student-toezichthouder IBG (M/V)

Utrecht, 25 februari 2002 - Vandaag opent de Landelijke Studenten Vakbond een sollicitatieprocedure voor studenten om plaats te nemen in de Raad van Toezicht van de Informatie Beheer Groep (IBG). Studenten kunnen zich aanmelden bij de LSVb. De sollicitaties zullen worden doorgestuurd naar de IBG.

Studenten en scholieren zijn de grootste groep afnemers van de diensten van de IBG. Daarom is het niet meer dan logisch dat een of meerdere studenten en scholieren plaats nemen in de raad van toezicht van de IBG. Op 1 november 2001 werd in de Tweede Kamer gesproken over het functioneren van de IBG. In dit overleg heeft de Minister van Onderwijs aangegeven dat hij "een studentvertegenwoordiging" in de raad van toezicht van de IBG wil hebben. Een concrete benoeming heeft nog niet plaatsgevonden. Morgen spreekt de Kamer over het zogenaamde prestatiecontract voor de IBG. De LSVb roept de Kamer op om de minister aan zijn woord te houden.

Deze sollicitatieprocedure is een manier om studenten meer controle te geven op het functioneren van de IBG. "Zo'n half miljoen studenten zijn voor hun studiefinanciering afhankelijk van de IBG. Het wordt tijd dat we daar ook wat te zeggen krijgen," aldus Sofie Joosse, voorzitter van de LSVb.

De functie, die maximaal een paar uur per week vraagt en waarvoor de huidige leden een vergoeding van ongeveer 7 500 euro per jaar ontvangen, is zeer geschikt als bijbaan. We zoeken een student met uitgesproken meningen en ideeën over (het verbeteren van) het functioneren van de IBG. Kandidaten worden opgeroepen hun interesse voor 15 maart aan de LSVb kenbaar te maken, via rvt@lsvb.nl. Studenten die full-time voor studentenbelangen willen opkomen, kunnen op dit moment ook solliciteren voor het LSVb-bestuur. Zie voor meer informatie: http://www.lsvb.nl.


---