Euronext Brussels

Persberichten - 25/02/2002

Roularta Media Group start in het najaar met het nieuwe lifestyleblad NEST.

Dit Nederlandstalig magazine zal voor het eerst op 27 september verschijnen met een oplage van 120.000 exemplaren. Van bij de start kan NEST rekenen op een 80.000 abonnementen. NEST komt immers in de plaats van Levend Land en spijs&drank.

Levend Land heeft vandaag 68.000 abonnees, interessante gezinnen die als huis- en tuinbezitters landelijk wonen. Die krijgen als lid van de Landelijke Gilde - vanaf september ook een extra nieuwsbrief van 8 paginas. Daarnaast zullen de 12.000 abonnees van spijs&drank vanaf het najaar NEST ontvangen. Zij zullen er hun vertrouwde gastronomische informatie, reportages en receptenfiches terugvinden in de uitgebreide rubriek spijs&drank in NEST. Bovenop de postabonnementen (80.000 exemplaren) zal NEST ook uitgebreid via de losse verkoop worden aangeboden en gepromoot.

NEST krijgt een eigen look & feel. Het wordt een moderne en eigentijdse vormgeving zoals die eerder werd ontwikkeld voor spijs&drank en Weekend Knack. NEST wordt gedrukt op kwaliteitspapier, afgewerkt met rechte rug en gelakte cover. NEST wordt een lifestyleblad met vijf grote redactionele pijlers : country living, huis & tuin, spijs & drank, hobby, mode & gezondheid. NEST richt zich in eerste instantie tot een bemiddeld publiek en kenmerkt zich door een grote interesse voor de natuur en een positief levensgevoel. NEST zal complementair zijn aan het bereik van Weekend Knack in wat we stilaan de categorie van de unisex-lifestylebladen kunnen gaan noemen. Zoals bij Weekend Knack de nadruk ligt op cultuur, stad en trends, liggen de klemtonen van NEST bij natuur, buitenleven en vaste waarden. Beide titels zullen echter de aard van hun lezerspubliek van vrouwen én mannen gemeenschappelijk hebben : upscale. De redactionele directie van het blad is in handen van Tessa Vermeiren. Tessa is een van de meest ervaren bladenmakers in dit land en bouwde de laatste 10 jaar Weekend Knack uit tot het meest succesvolle lifestyleblad in Vlaanderen. Ze zal worden geassisteerd door hoofdredacteur Peter Vandeweerdt. Peter was tot op heden hoofdredacteur van Levend Land. NEST zal dit najaar nog 3 keer verschijnen : op 27 september, 25 oktober en 6 december. In 2003 zijn in het voorjaar en in het najaar telkens drie nummers gepland.

Bron: Roularta
Provider: Euronext Brussels