Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-02-2002 2e persbericht 25 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij
Maandagmiddag om 13.30 uur is in een woning aan de 2e Franklinstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De politie was naar de woning gegaan nadat er informatie was binnen gekomen over een mogelijke kwekerij. In een van de slaapkamers was een kwekerij ingericht met ruim 180 planten. Deze planten en de apparatuur, 10 lampen, 10 transformatoren enz. zijn in beslag genomen. De elektriciteit was voor de meter afgetapt. De NRE is ingelicht en deze heeft de elektriciteit afgesloten. De bewoner, een 26-jarige man, is aangehouden. Na verhoor kon hij weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met gestolen paspoort aangehouden In een uitzendbureau aan de Emmasingel is maandag om 17.05 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen had zich daar enkele weken geleden ingeschreven voor werk. Later bleek dat hij zich daarbij had gelegitimeerd met een paspoort dat gestolen was. Nu was de jongen weer in het uitzendbureau en de politie werd gewaarschuwd. De jongen is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmorgen om 11.05 uur is een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij vijf tabletten chocolade en een flesje maltbier uit een winkel aan de 2e Haagstraat weggenomen, zonder deze bij de kassa af te rekenen. De gewaarschuwde politie trof de man op de Mierloseweg aan. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Asten: Diefstal vogels
Tussen zondagmorgen 10.00 uur en maandagmorgen 10.30 uur zijn uit een volière gelegen achter een woning aan de Mignonstraat ongeveer honderd zebravinken en een groenling gestolen. De toegangspoort tot de tuin is vernield. Het slot van de volière is geforceerd.

Asten: Autogordelcontrole
Maandagmorgen is op de Wilhelminastraat een autogordelcontrole gehouden. Vier automo-bilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Eersel: Goederen uit politie-autos gestolen
In de nacht van zondag op maandag zijn uit drie surveillanceautos goederen gestolen. De autos stonden op de afgesloten binnenplaats van het politiebureau in Eersel. Van een toegangspoort werden enkele spijlen verbogen. Uit de onafgesloten autos werden een mobilofoon, twee gsms, enkele reflecterende vesten, vier kogelwerende vesten en een gereedschapskoffer gestolen. De mobilofoon is na de ontdekking van de diefstal onklaar gemaakt, dit kan op afstand gebeuren. De gsms zijn geblokkeerd.

Weebosch: Snelheidscontrole
Op de Weebosch is maandag tussen 14.45 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 344 gecontroleerde verkeersdeelnemers reden er 54 te snel. De snelste reed 86 km/u. 50 is toegestaan.

Wintelre: Brand na inbraak
Maandag rond 11.30 uur is op een camping aan het Rouwven een caravan uitgebrand. Er was geprobeerd in te breken. Ook bij een andere caravan was een brandje gesticht. Na onderzoek bleek dat in vier andere caravans was geprobeerd in te breken.

Veldhoven: Inbraak
Maandag tussen 7.30 en 16.30 uur is ingebroken in een woning aan de Zuringbeek. De voordeur is opengebroken. Uit de woning werden een videorecorder en cds gestolen.