Bartiméus


Persbericht

Bartiméus neemt CDA-verkiezingsprogramma in braille in ontvangst

Hoe lees je een verkiezingsprogramma als je blind of slechtziend bent? Voor de meeste mensen met een visuele beperking is dat erg moeilijk of zelfs onmogelijk. Dit was voor het CDA in Zeist aanleiding om hun verkiezingsprogramma ook uit te brengen in braille. Op maandag 25 februari boden CDA-wethouder Thomas Swart en fractievoorzitster Nel de Niet het verkiezingsprogramma in braille aan aan de leerlingen van Bartiméus. Roxana van Mourik (17) nam het programma in ontvangst.

"Alle verkiezingsprogramma's in braille"
Arie Kliphuis, Algemeen Directeur Bartiméus Onderwijsinstelling, bedankte de wethouder en de fractievoorzitster hartelijk voor het goede initiatief. Hij sprak de hoop uit dat de andere partijen het goede voorbeeld snel volgen.
Volgens Thomas Swart vindt het CDA het niet bijzonder om haar verkiezingsprogramma in braille uit te geven: "Het is logisch dat we ervoor zorgen dat iedereen zich goed kan oriënteren in deze verkiezingstijd. Alle partijen zouden dit moeten doen."

De leerlingen vonden het in ieder geval een goed idee. Op de vraag of er ook telefoonnummers in stonden, moest de wethouder het antwoord schuldig blijven: "Helaas hebben wij nu de handicap dat we geen braille kunnen lezen en het dus niet kunnen nakijken." De leerlingen gaven aan dat ze ook heel blij zijn met een goede internetsite. Met behulp van een brailleregel kunnen ze daar namelijk ook de informatie lezen. Het verkiezingsprogramma op floppy werd dan ook direct getest door Vincent van Itallie (18). Met behulp van zijn brailleleesregel kon hij het goed lezen en hij stuurde het document dan ook direct per e-mail naar een aantal anderen.