Gemeente Zwolle

raadscommissie Datum uitgave: 05-02-2002 Onderwerp :gezondheidszorg

Werkgroep van raadsleden maakt lokaal gezondheidsbeleid

In de raadscommissie Werk en Welzijn van 6 februari wordt de nota voor het lokaal gezondheidsbeleid ´Zwolle een gezonde stad´ besproken. De nota is tot stand gebracht door een werkgroep bestaande uit raadsleden, die zitting hebben in de commissie Werk en Welzijn van de gemeente Zwolle. De werkgroep is ondersteund door enkele ambtenaren.

Op deze wijze gaf de commissie Werk en Welzijn invulling aan experimenten in deze raadsperiode met de ´C-procedure´, waarbij raadsleden actief betrokken zijn bij de voorbereiding van beleid. De raadswerkgroep, onder leiding van raadslid Fieke van ´t Riet, nodigt u van harte uit om een half uur voor aanvang van de commissie op 6 februari, om 19.00 uur in de Hanzezaal (Stadhuis), aanwezig te zijn bij een perscontact over het tot stand komen van deze nota.

In de raadsvergadering van 25 februari wordt de nota officieel overhandigd aan de raad. Daarna worden de conclusies van de nota ´Zwolle een gezonde stad´ meegenomen in de collegeonderhandelingen in maart.

Procedure
Naast de nota heeft de raadswerkgroep een evaluatie opgesteld van de gevolgde C-procedure met het oog op een nadere uitwerking van deze regeling in de komende collegeperiode. Een belangrijke conclusie is dat een C-procedure alleen zinvol is als het onderwerp niet te uitgebreid en complex van problematiek is, de opdracht goed is geformuleerd en de beleidskaders helder zijn gesteld.

Proces
De nota ´Zwolle een gezonde stad´ is totstandgekomen door middel van een interactief proces tussen raadsleden, instellingen, ambtelijke organisatie en burgers.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 05-02-2002 tot 07-02-2002