Gemeente Nieuwegein

Een gezond Nieuwegein: overleg met 80 organisaties Maandag 25 februari 2002 maakt de gemeente Nieuwegein een start met het uitzetten van de koers van het Nieuwegeinse gezondheidsbeleid. Voor die middag zijn ongeveer 80 organisaties, samenwerkingsverbanden en vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties uitgenodigd die direct of indirect betrokken zijn bij de gezondheid van onze inwoners. De gemeente wil weten wat er volgens hen de komende vier jaar moet gebeuren. Dit is de eerste keer dat Nieuwegein voor haar gezondheidsbeleid zo breed overlegt met betrokkenen.

In de nieuwe nota Gezondheidsbeleid moet komen te staan wat er voor de komende vier jaar nodig is om de gezondheid van alle inwoners te verbeteren. Naast medische behandelingen en zorgvoorzieningen zijn ook de leefstijl van mensen, de leefomgeving, de sociale verbanden en de samenwerking tussen organisaties belangrijke factoren die de gezondheid van inwoners positief kunnen beïnvloeden Juist op deze laatste terreinen ziet de gemeente aanknopingspunten voor lokaal gezondheidsbeleid. De gevolgen van ziek zijn, ouder worden, knelpunten bij de opvoeding, een handicap of psychische probleem raken niet alleen onze inwoners maar ook de samenleving als geheel.

De actiepunten voor de toekomst worden 25 februari verzameld via vier invalshoeken: Wonen, welzijn en zorg, Psychosociale problematiek, Jeugdgezondheidszorg en Informatie en voorlichting. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor vertegenwoordigers van organisaties. Informatie is verkrijgbaar bij mevrouw A. de Gier, bij voorkeur via email a.degier@nieuwegein.nl, anders via telefoonnummer (030)607 15 38.

---

Invoerdatum 14-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein