Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 25 februari 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: vrouw overvallen
Een 67-jarige vrouw is zondagavond overvallen in haar woning aan de Walstraat in Delfzijl. Nadat bij de woning van de vrouw was aangebeld liet ze de zoon van een kennis van haar binnen. De man vroeg of zijn moeder er ook was. Dat was niet het geval waarna de man na een telefoontje te hebben gepleegd weer weg wilde gaan. De bewoonster begeleide de man naar de deur en in de loop daarnaar toe trok hij en een mes en bedreigde de vrouw. Hij eiste geld en sloeg de vrouw in het gezicht. Zij raakte daarbij licht gewond aan haar mond en een hand in een poging de klappen af te weren. De vrouw wist de man het mes af te pakken en gaf hem geld. Daarop verdween de man. De vrouw waarschuwde de politie en gaf de gegevens van de overvaller door. De politie begon een zoekactie maar nog voordat de overvaller kon worden opgepakt meldde hij zich aan het politiebureau. De verdachte, een 45-jarige man uit Delfzijl, is ingesloten.

Uithuizen: kind gewond
Bij een verkeersongeval op de Maarweg in Uithuizen is zondagmiddag een 8-jarig kind gewond geraakt. Het kind stapte samen met een vriendinnetje uit een busje waarmee ze werd thuisgebracht. Direct na het uitstappen staken de kinderen de weg over waarbij het slachtoffertje werd aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Uithuizen. Het kind liep rugletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto liep lichte schade op.

Wildervank: auto en rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag de auto en het rijbewijs van een 24-jarige man uit Haarlem in beslag genomen. In burger patrouillerende politiemensen zagen de man rijden over de Rijksweg N33 in de richting van Gieten. De man reed met een snelheid van ongeveer 170 km per uur en bleef meereder keren vlak achter een voor hem rijdende auto rijden (kleven). Ook haalde hij autos in over een doorgetrokken streep. De politiemensen bleven de man volgen en vroegen assistentie van collegas in Drenthe. Ondertussen bleef de automobilist diverse verkeersovertredingen plegen. Ook na de rotonde bij Gieten haalde hij in over een doorgetrokken streep en reed met snelheden van 170 tot 180 km per uur verder rijden. Bij de afslag Assen Zuid kon hij van de weg worden gehaald. De man en zijn auto werden naar het politiebureau in Assen gebracht. Na overleg met de Officier van Justie werd zijn auto in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd na verhoor heengezonden.

Winschoten: mannen en vrouw aangehouden
Wegens openlijke geweldpleging heeft de politie zondagmorgen aan het Burgemeester Schönfeldpein in Winschoten drie mannen in de leeftijd van 21, 25 en 26 uit Beerta en een 19-jarige vrouw uit Nieuweschans aangehouden. Getuigen zagen dat de vier met stenen naar elkaar en naar een elektriciteitsgebouwtje gooiden. Ook richtten ze vernielingen aan aan een verkeersbord. De vier werden naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dief aangehouden
Een 39-jarige Stadjer is zondagmiddag aangehouden voor de diefstal van een portemonnee van een chauffeur van een vrachtauto. Laatstgenoemde parkeerde zijn auto eventjes op De Grote Markt in de stad omdat hij even naar de aldaar staande gebakskraam moest. Toen hij korte tijd later terug kwam, trof hij de verdachte in de cabine van de auto aan. Tevens merkte hij, dat zijn portemonnee weg was. De verdachte werd door hem vastgehouden tot de komst van de politie. Deze nam de man mee en sloot hem in voor nader onderzoek. De portemonnee is inmiddels weer terecht. De verdachte heeft de zaak bekend.

Groningen: dronken man springt in water
Een 21-jarige inwoner van Meppel is zondagmorgen even na 7.00 uur met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was bij de Stationsweg in het Verbindingskanaal gesprongen, volgens eigen zeggen omdat hij ruzie met zijn vriendin had. Hij werd door zijn vriendin en een kennis uit het water gevist en was bij de komst van de politie inmiddels weer aan de kant. Hij bleek stevig onder invloed van alcohol te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).