Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Brand
ZEEWOLDE Zondagavond kreeg de politie een melding van een woningbrand op het Havikskruid. De brand woedde op de tweede etage. De bewoner had geprobeerd de brand zelf te blussen. De politie verzocht de 37-jarige uit de woning te gaan en de brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is de brand ontstaan door problemen met de kachel. De precieze schade is niet bekend.

Boom
BIDDINGHUIZEN Zondagavond lag een boom dwars over het fietspad bij de Bremerbergdijk. De brandweer zorgde dat de weg weer vrij gemaakt werd.

Aanhouding winkeldieven
LELYSTAD Twee minderjarige jongens uit Lelystad zijn zondagmiddag aangehouden voor diefstal bij een winkel op het Bataviaplein. Winkelpersoneel vermoedde dat de twee kleding meegenomen hadden en ging achter de verdachten aan. De jongens werden buiten in de kraag gevat, maar een van de twee gedroeg zich aggressief en vluchtte. Winkelpersoneel en beveiliging hielden hem weer aan. De twee zijn overgedragen aan de politie, geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader verhoor ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor is één van de verdachten heengezonden, de andere is in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.