Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Scheidsrechter mishandeld

DE HOEF Op zondag 24 februari is een scheidsrechter door een voetballer mishandeld. De speler is aangehouden.

De scheidsrechter floot in de middag een wedstrijd tussen de thuisclub en een Utrechtse voetbalvereniging. Rond 15.35 uur, even na de hervatting na rust, haalde een Utrechtse speler een speler van de thuisclub middels een zware overtreding onderuit. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil voor de verzorging van de geblesseerde speler en gaf vervolgens de Utrechtse speler een rode kaart. Die speler, 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, gaf met beide handen de scheidsrechter een duw tegen zijn borst en naar zeggen van de scheidsrechter gaf hij de scheidsrechter een harde vuistslag op zijn kaak. Daarop staakte de scheidsrechter de wedstrijd.

De 27 jarige speler is even later door de politie voor mishandeling aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De speler verklaarde wel de scheidsrechter te hebben geduwd, maar hem niet te hebben geslagen. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is voorgevallen. De verdachte speler is aan het eind van de middag heengezonden.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op zondag 24 februari een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de vroege ochtenduren bij de westelijke toe- en afrit van de A2 plaats. In totaal moesten 43 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN Op zondag 24 februari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 20.00 uur zagen politiemensen een 46-jarige automobilist uit Maarssen over de Maarssenveensevaart rijden. Zij controleerden de bestuurder en constateerden dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0,85 promille (305 ug/l), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.