Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Ramkraak

LEUSDEN Bij een winkel aan t Plein vond in de nacht van 24 op 25 februari een ramkraak plaats waarbij een hoeveelheid video en fotoapparatuur werd buitgemaakt.

Rond 04.20 uur kreeg de politie een melding dat er een auto tegen de pui van de winkel aan stond. Ter plaatse werd geconstateerd dat met
-na later bleek een gestolen auto een gedeelte van zijkant van de winkel geramd was. In de winkel hebben de verdachten een aantal vernielingen gepleegd en foto- en videoapparatuur meegenomen.

Door getuigen werd gezien dat de verdachten vervolgens in een andere auto stapten en wegreden in de richting van de Hamersfeldseweg. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari werd tijdens een controle op de Koppelweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.05 uur werd de 26-jarige bestuurder uit Amersfoort gecontroleerd. Tijdens het aanpreken van de man viel deze bijna uit zijn auto. Toch zag hij nog kans een eerste blaastest af te leggen., Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De Amersfoorter werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Hieruit bleek dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en met een rijontzegging van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.