Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 20FEBRUARI 2002 goedkeuring aanpassing bestemmingsplan ZUIDWOLDE

Burgemeester en wethouders van Bedum maken op grond van artikel 28 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Groningen hebben besloten goedkeuring te verlenen aan de "Aanpassing bestemmingsplan Zuidwolde ex artikel 30 van de Wet op de ruimtelijke ordening", bij besluit van 5 februari 2002, nr. 01/18368/3.

De wijziging was noodzakelijk omdat in het oorspronkelijk vastgestelde bestemmingsplan de tekst van artikel 9, vierde lid van de bestemmingsplanvoorschriften foutief was weergegeven. Het besluit van Gedeputeerde Staten en genoemde "Aanpassing" liggen met ingang van 21 februari 2002 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling VROM, Schoolstraat 1 te Bedum, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen bij Gedeputeerde Staten.
Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

inspraakbijeenkomst ISV

Op woensdag 27 februari as. wordt een inspraakbijeenkomst gehouden over het ontwerpplan Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV), om 20.00 uur in Hotel 't Gemeentehuis, Grotestraat 2 te Bedum. In het ISV-plan zijn ideeën opgenomen voor verbetering van de leefomgeving, het plan vervangt het oude Dorpsvernieuwingsplan. Het gaat om projecten op het gebied van wonen, werken, verkeer en vervoer etc. voor de komende jaren. Voor ISV komt subsidie beschikbaar van de rijksoverheid, het ISV-plan gaat dienen als basis voor de subsidie-aanvragen.

Voorafgaand aan de inspraakbijeenkomst ligt het ontwerpplan ISV ter inzage:

* in het gemeentehuis bij de afdeling VROM, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur,

* in de openbare bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum, tijdens openingsuren.
In Noordwolde, Zuidwolde en Onderdendam heeft al inspraak plaatsgevonden over de onderdelen van het plan die betrekking hebben op deze dorpen.
Het ligt in de bedoeling dat het definitieve ISV-plan medio 2002 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten de meest rechts gelegen parkeerplaats van de parkeerplaatsen die zijn gesitueerd aan De Kastanje te Bedum aan te wijzen als parkeerplaats voor mindervaliden. De mindervalidenparkeerplaats wordt met een bord aangegeven (E6, bijlage 1, RVV 1990). Daaronder komt een bord met de vermelding "85-DX-JT".
Het besluit ligt van 21 februari tot 4 april 2002 ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders, postbus 38, 9780 AA BEDUM.

aanvraag kapvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum maken bekend dat zij van plan zijn kapvergunning te verlenen aan:
Friesland Coberco Dairy Foods Boterdiep Wz 45 te Bedum voor het kappen van ca. vijftig bomen en opslag nabij de fabriek van Friesland Coberco Dairy Foods Boterdiep Wz 45 te Bedum. De reden voor het kappen van de bomen is een vervanging van het pekelhuis en het kaaslokaal van de bovengenoemde fabriek.
Deze aanvraag ligt met ingang van donderdag 21 februari 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling openbare werken. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder hiertegen schriftelijk bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

aanvraag bouwvergunning

De volgende aanvraag om bouwvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
13-02-2002 het uitbreiden en veranderen van een woning aan Ransuil 18 te Bedum.
De aanvraag ligt bij de afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum ter inzage.
actie in februari:
27 en 28 februari: Snoepactie muziekvereniging UNO ANIMO in Zuid- en Noordwolde
politie, alarmnummer: 112
Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30ct. per minuut)