amsterdam oud zuid
direct naar amsterdam.nl home mail zoek inhoud
home

stadsdeel

nieuwsbericht
digitale kaart
zoeken
colofon
contact

Vergadering commissie Openbare Ruimte en Algemene Zaken

De commissie Openbare Ruimte en Algemene Zaken vergadert op 26 februari in de raadzaal van kantoor Karel du Jardinstraat 65. De vergadering vangt aan om 20.00 uur. Op de agenda staat onder meer:
1. 20 45 uur Zwerfvuilbestrijdingsplan
In het Inzamelplan Huishoudelijk Afval 2001-2005 is een groot aantal maatregelen voorgesteld om straatvervuiling te voorkomen, voor zover deze het gevolg is van de huisvuilaanbieding en inzameling. Zwerfvuil kent echter veel meer oorzaken. Hiervoor is het Zwerfvuilbestrijdingsplan opgesteld, dat moet leiden tot een schoner stadsdeel en vermindering van de hoeveelheid zwerfvuil op straat.

2. 21.15 uur Inrichting Eerste Sweelinckstraat Voorgesteld wordt om in tegenstelling tot het besluit van stadsdeel De Pijp in november 1993 af te zien van de realisatie van een fontein met banken en bomen in de Eerste Sweelinckstraat.
3. 21.30 uur Ecologische inrichting Sarphatipark Tijdens de begrotingsbehandeling 2000 is een motie aangenomen waarin gevraagd werd te onderzoeken hoe het Sarphatipark meer ecologisch ingericht en beheerd kan worden, zonder de belangrijke recreatieve functie van het park uit het oog te verliezen. In de ter advisering voorliggende Raadsvoordracht is deze motie uitgewerkt tot een voorstel met een aantal maatregelen.
4. 21.50 uur Tracé lijn 16
Het ter advisering voorliggende voorstel betreft vooral de oversteekplaatsen bij de Van Miereveldstraat en op het Johannes Vermeerplein.

5. 22.15 uur Raadsvoordracht leden adviescommissie monumentale houtopstanden
Op 8 januari jongstleden heeft het Dagelijks Bestuur de Adviescommissie monumentale houtopstanden ingesteld en tevens het reglement van de adviescommissie vastgesteld. Het voorgelegde stuk is de invulling met concrete benoemingen van de vastgestelde samenstelling.

6. 22.20 uur Procedure herinrichting
Eind 1999 heeft de toenmalige wethouder Openbare Ruimte, Milieu en Algemene Zaken toegezegd dat er opnieuw een standpunt bepaald zou worden over de bevoegdheidsverdeling tussen het Dagelijks Bestuur en de Stadsdeelraad betreffende het vaststellen van besluiten tot (her-)inrichting van de openbare ruimte of herprofilering van straten en pleinen.

De volledige agenda en de bijbehorende stukken kunt u inzien bij onze informatiecentra in kantoor Koninginneweg 1, en in kantoor Karel du Jardinstraat 65 . Insprekers kunnen zich aanmelden voorafgaand aan de vergadering. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, telefoon (020) 678 1678.

(c) 20 februari 2002 stadsdeel Amsterdam Oud Zuid - colofon - disclaimer