Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2002

Dick Benschop bezoekt Den Haag

Dinsdag 26 februari bezoekt de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Dick Benschop samen met PvdA Tweede-Kamerlid Hillie Molenaar, de wethouders Pierre Heynen, Jetta Klijnsma, Arend Hilhorst en fractievoorzitter Tineke van Nimwegen de wijk Laakkwartier in Den Haag.

Om 13.00 uur krijgen de PvdA-ers in wijkcentrum De Spil, Noordpolderkade 165, uitleg over de rol van de bewonersorganisatie bij de verbetering van de wijk, de voortgang van het wijkplan en de veiligheid in de wijk.

Aansluitend, vanaf 14.00 uur, maken Benschop en Molenaar een wandeling door de wijk Laakkwartier. Tijdens de wandeling worden het buurtbedrijf Laak, de nieuwe Turkse moskee, de nieuwe stadsboerderij en De Koffiepot (inloop Moedercentrum) bezocht. Bij de stadsboerderij aan de Schoeplaan zal de delegatie een ontmoeting hebben met de moeders die zich voor de realisatie van de boerderij hebben ingezet.

Na de wandeling, rond 16.15 uur, discussiëren de PvdA-ers in wijkcentrum de Spil, Noordpolderkade 165, over de integratie van bewoners in het Laakkwartier. Tijdens de discussie wordt onder meer aandacht besteed aan de reis van het stadsdeel aan Turkije, het functioneren van culturele verenigingen, activiteiten van Marokkaanse studenten, de rol van het bewonersplatform en de buurtvaders.

Na afloop, rond 17.30 uur, is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.



Partij van de Arbeid