Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2002

PvdA-delegatie met Rick van der Ploeg bezoekt

Spijkenisse en Schiedam

Dinsdag 26 februari bezoekt de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg samen met de (kandidaat)kamerleden

Mariëtte Hamer, Judith Belinfante, Sharon Dijksma en Jacques Tichelaar Spijkenisse en Schiedam.

Nadat de delegatie rond 11.00 uur folders heeft uitgedeeld bij de campagnekraam nabij het gemeentehuis van Spijkenisse, opent Rick van der Ploeg om 12.00 uur het festival Dynamika.

Aansluitend brengt de delegatie een bezoek aan wijkcentrum De Akkers, Lenteakker, alwaar de PvdA-ers deelnemen aan de workshop Brassband III. Tevens gaat Rick van der Ploeg met jongeren in debat over onderwerpen die onder jongeren leven.

Om 15.30 uur worden de staatssecretaris en (kandidaat)kamerleden ontvangen op het Stadskantoor te Schiedam. Rond 15.50 maakt het gezelschap een wandeling door het oude centrum van Schiedam. Tijdens de wandeling worden oude en jonge monumenten bekeken.

Rond 16.45 uur wordt de expositie Between the two of us Vis en Deacon in het Stedelijk museum bezocht. Aansluitend, om 17.15 uur, krijgt de delegatie informatie over de voortgang van de restauratie van de Grote Kerk.

Vervolgens keren de PvdA-ers terug naar de Aleidazaal van het Stadskantoor, alwaar staatssecretaris Van Der Ploeg de MPS-beschikking (Monumenten Selectie Project) aan wethouder Peter Groeneweg aan zal bieden. Het aantal rijksmonumenten van Schiedam komt hiermee op 230.