Ingezonden persbericht


CREATIVE INTRODUCEERT SOUND BLASTER EXTIGY,
HAAR EERSTE EXTERNE GELUIDSKAART

USB-aansluiting plus indrukwekkende geluidskwaliteit maken Sound Blaster Extigy tot dé keuze bij uitstek
voor gebruikers van notebooks of desktop pc's die op zoek zijn naar audiovoorzieningen die gemakkelijk zijn te installeren.

Amsterdam, 26 februari 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, kondigt de Sound Blaster® Extigy(tm) aan, de eerste externe Sound Blaster in de geschiedenis van het bedrijf. De Sound Blaster Extigy is ontworpen voor gebruikers van notebooks of desktop pc's die deze niet kunnen of willen openschroeven; deze geluidskaart kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd via de USB-poort en biedt de van Sound Blaster bekende audiokwaliteit.

De Extigy voorziet in de behoeftes van gebruikers op alle niveaus dankzij de signaal-ruisverhouding van 100dB, de 24-bits/96 kHz-compatibele connectiviteit en het grote aantal ingangen op het voor- en achterpaneel. Hierdoor wordt de weergave mogelijk van digitale muziek, films op dvd en computerspellen via analoge of digitale 5.1 surround-luidsprekers. De Extigy, die via de USB-poort wordt aangesloten op desktop pc's of notebooks en die standaard is uitgerust met een afstandsbediening, is compact en gebruiksvriendelijk. Bovendien wordt er een uitgebreid softwarepakket met stuurprogramma's meegeleverd, dat de gebruiker in staat stelt op bijzonder eenvoudige wijze gebruik te maken van de veelzijdigheid en het vermogen van deze kaart. De Extigy kan ook worden gebruikt als zelfstandig entertainmentsysteem voor thuisgebruik, als Dolby Digital-decoder voor dvd-spelers en spelconsoles of als handig aansluitpunt voor cd-, minidisc- of digitale audiospelers.

Sim Wong Hoo, oprichter en CEO van Creative: "De Sound Blaster Extigy luidt het begin in van een nieuw tijdperk op het gebied van audio voor de pc. Na meer dan 150 miljoen Sound Blaster-geluidskaarten verkocht te hebben, versterkt de Extigy onze leidende positie op de markt voor pc-audio doordat het voor het eerst mogelijk is digitale audiokwaliteit te bieden via een extern audiosysteem. Vooral notebook-gebruikers zullen verheugd zijn omdat zij met de Extigy de beschikking krijgen over schitterende meerkanaals digitale audio, MP3, films op dvd en computer games."

De Extigy omvat een breed scala van geavanceerde functies. Hiertoe behoren EAX® ADVANCED HD(tm)-technologieën zoals Audio Clean-Up, waarmee ruis wordt verwijderd bij het opnemen van banden of lp's; Time Scaling, waarmee de gebruiker de weergave van audio of gesproken woorden kan versnellen of vertragen met behoud van de juiste toonhoogte - ideaal voor musici, studenten en zakenlieden; DREAM(tm) (Dynamic Repositioning of Enhanced Audio and Music), waarmee op interactieve wijze stereogeluid kan worden omgezet voor gebruik in een 5.1 surround-omgeving door het pad van een specifiek frequentiebereik aan te passen, hierbij horen ook andere audio-effecten die de gebruiker in staat stelt bepaalde akoestische omgevingen na te bootsen. Ook mensen die graag games op hun pc spelen, kunnen genieten van de 5.1 multikanaals positionele digitale audio in combinatie met EAX 1.0- en 2.0
-technologie, die algemeen wordt erkend als dé audio standaard voor pc-games.

De Sound Blaster Extigy zorgt niet alleen voor een uitmuntende geluidsweergave op desktop computers en notebooks, maar kan ook als zelfstandig werkend apparaat fungeren. In die capaciteit kan de Extigy worden gebruikt als Dolby Digital-decoder voor een dvd-apparaat, als bron van 5.1 surround-geluid via een videospelconsole zoals de X-BOX(tm) of PlayStation 2(tm), of als handig aansluitpunt voor cd-, minidisc- of digitale audiospelers. Ook zorgt de Extigy voor een betere audiokwaliteit en voorziet het in CMSS-functionaliteit (Creative Multi-Speaker Surround(tm)), die gebruikers in staat stelt stereogeluid op te waarderen tot een 5.1 surround-geluidservaring.

Daarnaast worden krachtige toepassingen meegeleverd zoals Creative PlayCenter(tm) 3, het persoonlijke digitale muziekcentrum dat gebruikers in staat stelt muziek van digitale kwaliteit te creëren en te arrangeren, Dolby Digital®-bestanden af te spelen en cd's te branden.

"Je kunt het gebruiken met een pc, met een notebook of als afzonderlijk apparaat... Hoe je het ook bekijkt, de Sound Blaster Extigy voorziet gebruikers die niet dagelijks naar een schroevendraaier grijpen van betere audio", zegt Franco De Bonis, Europees Brand Manager voor audio bij Creative Labs Europe. "De prestaties zijn uitmuntend en vanwege de flexibiliteit als zelfstandig apparaat en de geïntegreerde Dolby Digital-decodering vormt het een uitzonderlijk krachtig en veelzijdig systeem voor thuisentertainment. Het vormt het begin van een nieuw tijdperk op audiogebied."

Prijs en beschikbaarheid
De Sound Blaster® Extigy(tm) is vanaf eind maart 2002 leverbaar tegen een aanbevolen prijs van 219,90 Euro, inclusief BTW.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com
.

Beeldmateriaal van bovengenoemd product kunt u downloaden via: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. +31 (0) 20 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

>