Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 26 februari 2002

Dagelijkse berichten

Schildwolde / Hoogezand / Ten Post: rijden onder invloed Drie automobilisten werden maandagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Een 55-jarige automobilist uit Siddeburen werd op de Meenteweg in Schildwolde gecontroleerd. Hij blies een promillage van
1.35. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Hoogezand blies een 51-jarige automobilist uit die plaats op de Erasmusweg een promillage va 0.9. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod. Op de Provincialeweg N360 bij Ten Post werd een 54-jarige automobilist uit Appingedam betrapt. Hij scoorde een promillage van 1.1 en kreeg ook een dagvaarding en een rijverbod.

Winschoten: autogordelcontrole
In verschillende straten in Winschoten werd maandag door de politie gecontroleerd op het dragen van veiligheidsgordels. In totaal werden 125 voertuigen gecheckt en zijn er 24 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

Aduard: verkeersongeval
Op de kruising van de EH Woltersweg met de Oostumerweg in Aduard verleende een 20-jarige automobiliste uit die plaats geen voorrang aan een tegemoetkomende 51-jarige automobilist uit Assen. Er ontstond een aanrijding tussen beide autos. De vrouw had last van haar nek en werd naar haar ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden weggesleept.

Groningen: fietser breekt sleutelbeen na botsing Bij een botsing tussen een personenauto en een fietser op de kruising Pop Dijkemaweg met de Akeleiweg liep maandagmorgen de fietser een sleutelbeenbreuk op. De man, een 49-jarige inwoner van Groningen is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een 26-jarige inwoonster van Groningen verleende geen voorrang aan de fietser die over de Pop Dijkemaweg reed.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft maandagmorgen in alle vroegte een 24-jarige man aangehouden die bezig was in te breken in een bakkerij aan de Poelestraat in Groningen. Een oplettende voorbijganger ontdekte de inbraak en waarschuwde de politie. Deze trof de man na een zoektocht aan in de kelder van het pand. De man was vermoedelijk via een stukgeslagen ruit aan de voorkant van het pand binnengekomen Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist
Een 41-jarige Stadjer is maandagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd in zijn auto aangetroffen op de Hoekstraat in Groningen, waarbij bleek dat hij alcohol had gedronken. Na een eerste blaastest werd aan het politiebureau geconstateerd, dat hij ongeveer 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. De man gaf bij de aanhouding een valse naam op. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)