Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 9.30 uur

Man in bus mishandeld

UTRECHT Een 29-jarige man uit Utrecht is maandagavond om 23.10 uur door twee mannen geschopt en geslagen. Dit gebeurde op het centraal station, in de bus. Eén van de verdachten is door de politie aangehouden.

De 29-jarige Utrechter zat met zijn verloofde in de bus. Bij aankomst op het centraal station werd het paar in de bus aangesproken door twee onbekende mannen. Het paar ging niet in op het verbaal agressieve gedrag van de mannen. De 29-jarige man kreeg een klap en een schop in zijn gezicht. Dit werd door medepassagiers gezien. De verdachten verlieten vervolgens de bus. Eenmaal buiten wisten zijn nog vier ruiten van de bus in te slaan, waarna zij vluchtten.

De politie kwam ter plaatse en kreeg van getuigen te horen dat de verdachten richting het centrum waren gelopen. Eén van de verdachten werd gesignaleerd bij de Mariastraat. Hij vluchtte over het hek van het Pandhof. Een politie-hondengeleider wist daar een 18-jarige man uit Utrecht aan te houden. De andere verdachte is ontkomen, maar mogelijk dat video-opnames in de bus nog leiden tot de tweede aanhouding.

Automobiliste belandt in greppel

UTRECHT Maandagmiddag om 15.35 uur is een 48-jarige automobiliste uit Vlaardingen van de weg geraakt. De auto kwam met de linkerkant in de greppel terecht.

De vrouw reed in de bocht van de afrit van de A28 in de richting van het UMC, toen zij de controle over haar auto verloor. Zij kwam in de berm terecht, met de linkerzijde van het voertuig in de greppel. Een getuige die voor de vrouw had gereden wist later te melden dat zij 30 a 35 km/u had gereden.

De politie en ambulance kwamen ter plaatse. De vrouw is met zorg uit het voertuig gehaald en vervoerd naar het UMC. Hier bleek het letsel mee te vallen, waarna de automobiliste aan het begin van de avond weer naar huis mocht.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Maandagmiddag is een 72-jarige man uit Utrecht gewond geraakt toen hij met zijn invalidenwagen op een auto botste.

De 72-jarige Utrechter reed om 15.10 uur over de Eisenhowerlaan. Op de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan verleende hij geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit Utrecht, die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 72-jarige man gewond raakte. De man is met been- en hoofdletsel vervoerd naar ziekenhuis Mesos Oudenrijn.

Snelheidscontroles

UTRECHT Maandag heeft de politie op verschillende locaties in de stad Utrecht snelheidscontroles gehouden.

Tussen 8.00 uur en 12.00 uur werd op de Eykmanlaan de snelheid van 2.176 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 269 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Tussen 9.30 uur en 12.00 uur werd er ook gecontroleerd op de Koningin Wilhelminalaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van 649 voertuigen werd de snelheid gemeten. 152 automobilisten reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 78 km/u bedroeg.

Van 15.00 uur tot 17.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van 2.285 voertuigen is de snelheid gemeten. 175 automobilisten reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 77 km/u bedroeg.