Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Kamp werden maandagmiddag twee meisjes aangehouden voor het stelen van schoenen.

Omstreeks 16.50 uur zag een medewerker van de winkel dat twee meisjes bezig waren met het verwijderen van de alarmlabels op schoenen. De beide meisjes 15 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort wilden zonder af te rekenen de winkel verlaten.

Ter hoogte van de alarmpoortjes werden de dames tegengehouden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de meisjes meegenomen naar het bureau. Hier bekenden de twee dat zij de schoenen wilden stelen. In overleg met de ouders zullen de meisjes een Halt afdoening krijgen.

Aantreffen hennepkwekerij

AMERSFOORT Maandagmiddag stuitte de politie tijdens een bezoek met een deurwaarder op een hennepkwekerij in een woning aan de Camera Obscurastraat.

De agenten assisteerden omstreeks 15.30 uur de deurwaarder die een bezoek wilde brengen aan genoemde woning. Eenmaal in de woning ontdekte de politie in een slaapkamer een zojuist geoogste hennepkwekerij.

In de woonkamer werden in totaal 367 hennepplanten aangetroffen. De totale kwekerij was voorzien van professionele apparatuur. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

Alle planten en apparatuur werd in beslag genomen. In de woning was niemand aanwezig. De politie onderzoekt nog wie de bewoner is van het pand.

Straatroof

AMERSFOORT Maandagmiddag vond op het Euterpeplein een beroving plaats waarbij een man gewond raakte.

De 51-jarige man stond omstreeks 15.25 uur te bellen in een telefooncel. Hij had zijn portemonnee op de telefoon gelegd. Op het moment dat de man klaar was en zijn portemonnee wilde pakken om de telefooncel te verlaten werd de deur al opengetrokken door twee of drie jongens.

De jongens begonnen zonder enige aanleiding de man te slaan en schoppen. Tevens werd zijn portemonnee meegenomen. Doordat de man totaal overrompeld was kon hij de politie geen signalement en vluchtrichting aangeven.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44.

Rijden onder invloed

HOOGLANDERVEEN In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari kreeg de politie een melding dat bij een benzinestation aan de Rijksweg A28 personen zich verdacht ophielden.

Omstreeks 04.40 uur was de politie ter plaatse en zag een voertuig half in een greppel liggen. In de nabijheid van het benzinestation troffen de agenten een 44-jarige man uit Groningen aan. De man bleek de eigenaar van de auto te zijn. En wist niet helemaal meer hoe zijn auto in de greppel terecht was gekomen.

De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht en besloten hem een eerste blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de Groninger gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 5 uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden