Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 februari 2002
·

Brand in 'sloop'woning Katwijk (D1)
Op maandagavond 25 januari werd rond 23.30 uur brand ontdekt in een 'sloop'woning aan de Cantineweg. De brandweer bestreed het vuur. Het vuur taste de woning van binnen aan. Aangenomen wordt dat er sprake is van brandstichting. De politie stelt nog wel een nader onderzoek in.

Na inbraak auto uit bedrijf gestolen Katwijk (D1)
Bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Blokmakerstraat is van maandag 25 op dinsdag 26 februari een personenauto gestolen. Men kwam het pand binnen door het slot van de garagedeuren te forceren.

Aangehouden Leiden (D4)
Dinsdagmorgen 26 februari heeft de politie op de Princessekade een 34-jarige automobilist aangehouden. Rond 02:15 uur viel de Leidenaar op door zijn rijgedrag. Bij het aanspreken vermoedden de agenten al dat de man dronken was. Bij de ademtest werd maarliefst 1110 ug/l vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Automobilist veroorzaakt aanrijding onder invloed Gouda (D2)
Onder invloed van alcohol reed een 53-jarige man uit Gouda op maandag 25 februari rond 18.05 uur op de Goejanverwelledijk met zijn auto achterop een stilstaande auto. Een 10-jarige inzittende van deze auto bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Gouda liep daarbij een tand door de lip op. Aan het politiebureau onderging de man een ademanalyse. Deze kwam uit op 630 ug/. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

Auto's botsten Bodegraven (D2)
Op de kruising Zuidzijde met de Broekveldselaan botsten op maandag 25 februari rond 19.55 uur twee personenauto's op elkaar. Een 20-jarige automobiliste uit Bodegraven verleende bij het afslaan geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Bodegraven. Deze en een 30-jarige inzittende van de andere auto liepen hoofdwonden op. Zij werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Achtervolging na inbraak Lekkerkerk (D2)
De eigenaar van een bedrijf in satelietontvangers aan de Luijtenstraat zette op dinsdag 26 februari rond 00.50 uur de achtervolging in op een auto, nadat hij constateerde dat bij zijn bedrijf was geprobeerd in te breken. De man was na een inbraakalarm naar zijn bedrijf gegaan waar hij de auto zag wegrijden. Met hoge snelheid werd er door Lekkerkerk gereden. Bij de achtervolging voegde zich ook nog een zilverkleurige BMW en een blauwe VW-bus. Naar het vermoeden van de eigenaar probeerde de BMW hem van de weg te drukken. Daarbij werd zijn auto geraakt en beschadigd. Alle auto's verdwenen daarop uit het zicht van de man. De politie stelt een nader onderzoek in.

Graffity op electriciteitskast Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op maandag 25 februari omstreeks 15.30 uur een 14-jarige jongen uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden op verdenking van diefstal en baldadigheid. De jongen werd omstreeks 15.15 uur door bouwvakkers betrapt op het spuiten van verf op een electriciteitskast aan de Ringvaartlaan. De jongen gebruikte daarbij een spuitbus die hij eerder die dag uit een warenhuis in Nieuwerkerk had weggenomen zonder te betalen. De politie heeft de jongen aangemeld bij bureau Halt.

(Zie eerder verzonden politiepersberichten van vrijdag 22 februari.)
Document: 220202middag
Autoinbraak te MOORDRECHT ( IN PLAATS VAN te Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Op woensdag 20 februari omstreeks 12.30 uur werd in een geparkeerde auto op de Boerderijlaan ingebroken. De ruit van de auto werd ingeslagen waarna een laptop werd weggenomen. Een getuige zag een man in een donkere jas en broek en een lichtkleurig petje ervandoor gaan in de richting van het Bertha van Moerdregtpad. De ter plaatse gekomen politie trof de verdachte niet meer aan in de omgeving. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk, telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanhouding na winkeldiefstal Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op donderdag 21 februari een 12-jarige jongen uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal uit een supermarkt aan het Dorresteijn. De jongen zou zonder te hebben betaald een artikel uit de supermarkt hebben weggenomen. Nadat de jongen de kassa had gepasseerd werd hij door medewerksters van de winkel aangehouden. De jongen is overgedragen aan de politie.

Geluidsoverlast Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft in de nacht van vriidag 22 februari geluidsapparatuur van een bewoner aan het Sterrenmos in beslaggenomen. De bewoner had eerder al een waarschuwing gehad voor de geluidsoverlast. Na wederom een melding kwam de politie te plaatse en nam de apparatuur in beslag. Tegen de bewoner wordt proces verbaal opgemaakt.