PLANET INTERNET

Planet Internet schakelt over op nieuw netwerk

PERSBERICHT

Amersfoort, 26 februari 2002 - Om in de toekomst dezelfde kwaliteit van internettoegang te kunnen waarborgen, schakelt Planet Internet over op een nieuw netwerk. Hierbij ontvangen klanten de factuur voor Internet inbelminuten voortaan rechtstreeks van Planet Internet, waardoor de verbruikskosten inzichtelijk worden. Ook ontvangen alle abonnees standaard 10% korting op de Internet inbelminuten, gebaseerd op de lokale gesprekstarieven van KPN Belbasis.

Het internetgebruik heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Dit vereist veel capaciteit van het telefoonnet van KPN. Daarom heeft KPN besloten het 'dataverkeer' te scheiden van het 'spraakverkeer' en voor het internetverkeer aparte 06760-nummers beschikbaar te stellen.
Vanaf 27 februari 2002 ontvangen alle abonnees uitgebreide informatie, waarin de overschakeling naar dit nieuwe netwerk wordt aangekondigd. Vervolgens worden de abonnees groepsgewijs benaderd, met het verzoek om mee te verhuizen. Deze gefaseerde aanpak is bedoeld om de klanten voldoende begeleiding te kunnen bieden. De overstap is uiteraard zo eenvoudig mogelijk gemaakt en binnen enkele minuten uit te voeren.

Inzicht in verbruikskosten
In de nieuwe situatie ontvangen klanten van Planet Internet per e-mail maandelijks een specificatie van de verbruikskosten. Uiteraard blijft voor deze kosten hetzelfde lokale tarief gelden. Op de site van Planet Internet kunnen klanten voortaan op elk gewenst moment bekijken hoeveel tijd zij aan internetten en/of e-mailen hebben besteed. Tevens krijgen ze daarbij inzicht in de bijbehorende verbruikskosten.

De nieuwe 06760-inbelnummers kunnen niet als KPN-voordeelnummer worden ingesteld . Om klanten dit voordeel niet te ontnemen, geeft Planet Internet alle abonnees standaard 10% korting op de Internet inbelminuten.
Internetgebruikers die het oude inbelnummer niet als voordeelnummer hadden ingesteld, profiteren dus optimaal van de 10% korting die Planet Internet geeft.

Meer aanbiedingsvormen
Door zelf de Internet inbelminuten met haar klanten te verrekenen, kan Planet Internet aanvullende aanbiedingsvormen ontwikkelen, zodat in de toekomst nog beter kan worden ingespeeld op de behoeften van de abonnees.

Over Planet Internet
Planet Internet is met 665.000 abonnees één van de grootste internetaanbieders met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). De dienstverlener is meerdere malen uitgeroepen tot beste ISP van Nederland door lezers van het blad PC Consument en Computer! Totaal. Planet Internet is een onderdeel van de Planet Media Group in Amersfoort, dochter van KPN.


---