Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


dinsdag 26 februari 2002

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 26 februari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

Ten slotte debatteert de Kamer over de wijziging van de Rijksoctrooiwet 1995. De wijziging betreft onder meer de registratie van de samenstelling, taken, bevoegdheden en rechtspersoonlijkheid van octrooigemachtigden.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 16.00 tot ca. 17.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het prestatiecontract van de Informatiebeheer Groep. Dit contract heeft betrekking op de verzelfstandiging van de Informatiseringsbank.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.00 tot ca. 18.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over het rapport Evaluatie Wet op de orgaandonatie.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 13.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedures.

Defensie, Economische Zaken, Financiën en Rijksuitgaven: 13.30 uur Klompézaal

Agenda: procedures.

Rijksuitgaven, Justitie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Klompézaal
Agenda: procedures.

PREMIER ROEMENIE BEZOEKT STATEN-GENERAAL

De Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de heer Braks en mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven ontvangen vanaf 16.30 uur de premier van Roemenië, de heer Adrian Nastase (Stadhouderskamer). Aansluitend heeft een besloten gesprek plaats met leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Europese Zaken van beide Kamers (Rooksalon).

AANBIEDINGEN

De voorzitters van de vaste Commissies voor Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Verkeer en Waterstaat nemen om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de gemeente Zoeterwoude met betrekking tot de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het Actiecomité Referenten te Utrecht en van de Stichting Lawine over het gezinsherenigingsbeleid. De petitie heeft betrekking op het herenigingsbeleid van Nederlanders ten aanzien van hun buitenlandse partner
(hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de werkgroep Congo-Nederland. De petitie heeft betrekking op de illegale exploitatie van grondstoffen in de Democratische Republiek Congo(hal Plein 2).