Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-02-2002
1e Persbericht 26 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Chauffeur valt van dieplader
Op de John F Kennedylaan, ter hoogte van de aansluiting met de A58, is dinsdagochtend rond 00.35 uur een 19-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn vanaf een dieplader op het wegdek gevallen. Het slachtoffer, de chauffeur van de dieplader, was met een aantal personen bezig om een heihijskraan op de dieplader te zetten. Hij stond op een uitschuifbare arm van de kraan toen hij plotseling uitgleed en een paar meter naar beneden viel. Hij kwam op het wegdek terecht. De man is met lichte verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Gewapende overval
In een winkel aan de Strijpsestraat vond maandagavond rond 20.00 uur een gewapende overval plaats. Rond sluitingstijd kwamen twee mannen de winkel instormen. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Ze zijn vervolgens met enkele duizenden Euros gevlucht. De daders hadden beiden een getinte huidskleur. Een van de daders had een normaal postuur, is ongeveer 1.75 meter lang, heeft kort krullend zwart haar en een snor. Hij droeg sportschoenen, een spijkerbroek en een donker jack. De tweede dader heeft een slank postuur en donker kort krullend haar. Hij droeg een spijkerbroek en een lichtgekleurd jack. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Automobilist onder invloed botst tegen geparkeerde auto Op de Elzentlaan is maandagavond rond 21.40 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto gereden. Uit onderzoek bleek dat de man te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. De man kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding
Op de kruising Eisenhowerlaan Wolvendijk is maandagavond rond 21.30 uur een 72-jarige automobilist uit Eindhoven achter op de auto van een 37-jarige man uit Beek en Donk gereden. De automobilist uit Beek en Donk stond stil voor het stoplicht toen de 72-jarige Eindhovenaar aan kwam rijden. De Eindhovenaar kon niet meer tijdig remmen waarop de aanrijding ontstond. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Bleekweg is maandag tussen 18.45 en 22.15 uur een blauwe Opel Vectra Caravan met het kenteken TT-ZT-97 gestolen.

Helmond: Agressieve winkeldief aangehouden
In een winkel aan de Veestraat is maandag om 15.40 uur een 40-jarige man uit St. Oedenrode aangehouden. De man werd door een beveiligingsmedewerker betrapt bij de diefstal van twee dekbedovertrekken. De man probeerde de aanhouding te voorkomen door cola in het gezicht van de medewerkster te gooien. Hij had juist een glas cola gekocht. Daarna rende hij weg maar kon toch nog door de beveiligingsmedewerker en haar collega achterhaald worden. Bij die aanhouding sloeg de man met een tas in het gezicht van de beveiligingsmedewerker. Hij kon overmeesterd worden. Op het politiebureau bleek dat hij bij een andere winkel in de Helmondse binnenstad een spijkerbroek en een pop had gestolen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Vlierstraat een blauwe Opel Astra met het kenteken NJ-TG-19 gestolen.

Asten: Snelheidscontroles
Op de Dijkstraat is maandag tussen 15.35 en 17.45 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 603 voertuigen gecontroleerd, waarvan 143 bestuurders te snel reden. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u.

Tussen 19.20 en 21.30 uur zijn maandag op de Ommelseweg 385 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 57 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Jan Carstenszweg is in de nacht van maandag op dinsdag een grijze Opel Kadett met het kenteken YT-52-HB gestolen.

Gemert: Onder invloed
Op het Schild is maandag om 19.05 uur een 22-jarige man uit Gemert aangehouden. De man was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden en had gedronken. Hij blies een promillage van 1,4. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mierlo: Verdachte beroving aangehouden
Maandag om 15.20 uur is op het Stationsplein in Helmond een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 11 januari zijn 22-jarige ex-vriendin uit Mierlo heeft beroofd. De relatie tussen die twee is enige tijd geleden beëindigd. Op 11 januari kwam de man aan de deur en wilde geld hebben. Hij kreeg niks waarna hij de gouden halsketting van de hals van zijn ex-vriendin rukte. Hij duwde haar daarna zodat ze ten val kwam. De man ging er met de ketting, die een waarde van ongeveer 200,= heeft, vandoor. De man werd gezocht en kon gisteren aangehouden worden.

Valkenswaard: Brand in café
Dinsdagmorgen rond 6.00 uur is brand uitgebroken in een café aan de Frans van Beststraat. De brand was op de eerste verdieping. Er waren geen bewoners meer in de woning. De brand werd snel door de brandweer geblust. De technische recherche zal een onderzoek naar de oorzaak van de brand doen.