AutoRai

26-2-2002

Hyundai lanceert Getz in Genève

De Getz moet een van de best verkopende Hyundais van Europa worden. Dat is de inzet van de Zuid-Koreaanse fabrikant vanaf de ontwikkeling van deze nieuwe B-segment auto.

Mede daarom beleeft de nieuwste Hyundai zijn wereldpremière begin maart op de voor Europa toonaangevende autotentoonstelling in Genève. Getz is de naam van de compacte Hyundai die een half jaar geleden als studiemodel de aanduiding TB Concept Car droeg en op de Tokyo Motor Show voor het eerst werd getoond.

Het concept van de auto draait om comfortabele mobiliteit in een praktische verpakking. Om succesvol te zijn temidden van de zware concurrentie in Europa zet Hyundai in op een combinatie van attractieve prijzen, stijlvol design en excellente kwaliteit. Tevens zal de Getz een hoog uitrustingsniveau hebben. Binnen het gamma van Hyundai valt de nieuwkomer precies tussen de Atos en de Accent.

Hoge daklijn

Kenmerkend voor de Getz zijn de MPV-achtige karakteristieken zoals een hoge daklijn, relatief veel binnenruimte en tal van slimme opbergmogelijkheden. De auto wordt gemaakt met drie of vijf portieren. Als krachtbronnen biedt de fabrikant drie verschillende benzinemotoren aan en daarnaast de 1.5 liter turbodiesel met directe injectie (CRDi). Voor de uitvoeringen met benzinekrachtbron is, naast de handbediende vijfbak, tevens een elektronisch gestuurde viertrapsautomaat leverbaar. Met de Getz completeert Hyundai haar toch al brede modellengamma.

In het najaar van 2002 is de Hyundai Getz leverbaar in Nederland. Importeur Greenib Car is momenteel bezig met de samenstelling van het modellengamma van de Getz voor de Nederlandse markt.