AutoRai

26-2-2002

Suzuki Covie wint Environmental Award of the Concept Car of the Year

De Suzuki Covie heeft de Environmental Award of the Concept Car of the Year gewonnen. Het toonaangevende internationale autoblad Automotive News kende deze eervolle titel toe.

De conceptauto van Suzuki versloeg maar liefst 16 andere milieuvriendelijke studiemodellen die de laatste 15 maanden op diverse autoshows te zien waren.

Manager PR Anton van de Logt van B.V. NIMAG is blij met de onderscheiding. Suzuki is van nature een innovatief merk. Een merk dat altijd open staat voor vernieuwing. Het is goed om te zien dat een gewaardeerd autoblad dit erkent en beloont.

Met de Covie laat Suzuki zien klaar te zijn voor de toekomst. De Covie is een miniconcept met een lengte van 2,94 meter en een gewicht van 750 kilo. Een elektromotor zorgt voor de aandrijving. Het oplaadsysteem hiervoor is ontwikkeld door General Motors. Dit systeem genereert elektriciteit uit waterstof. Via een thuislaadstation is de auto gemakkelijk op te laden. De elektromotor geeft de Covie een topsnelheid van 80 kilometer per uur en een actieradius van maar liefst 100 kilometer.

In het interieur is de techniek van overmorgen te vinden. Een geavanceerd computersysteem kan verbinding maken met de computer thuis. Zo is het mogelijk reisdoelen te downloaden en deze in te voeren in het navigatiesysteem. Maar het gaat nog verder. Vanuit de Covie is het zelfs mogelijk elektrische apparaten thuis te bedienen. Dankzij het grote, centraal geplaatste 12-inch beeldscherm zijn alle gegevens perfect af te lezen.

Vandaag de dag manifesteert Suzuki zich als producent van zuinige en milieuvriendelijke autos. Zowel de Alto als de Swift komen in aanmerking voor het B-label. Bovendien introduceert Suzuki binnenkort de Swift Eco met A-label.