Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmorgen 26 februari 2002
10:55 dinsdag 26 februari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMER COMPASCUUM

Een 34 jarige inwoner van Emmen is maandagnacht door nog onbekende oorzaak met zijn auto in Emmer Compascuum in het Kanaal A gereden. De man die zelf op de kant is geklauterd meldde zich met een hoofdwond bij een omwonende. Die heeft de man naar zijn huis in Emmen gebracht. De auto wordt dinsdag geborgen.

NIEUW BALINGE

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 49 jarige automobilist uit Westerbork. De man was op de Hoogeveenseweg in Nieuw Balinge met zijn auto van de weg geraakt en in de sloot gereden. Het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten werd onomstotelijk bevestigd door de uitslag van de ademanalyse. Die kwam uit op ongeveer 1,8 promille.

EMMEN

Een 16 jarige fietsster uit Emmen is maandagmiddag voor onderzoek naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Het meisje was op de kruising Buitenweg Prins Hendrikweg in haar woonplaats betrokken bij een verkeersongeval. Ze zou geen voorrang hebben verleend aan een auto, bestuurd door een 58 jarige man uit Gieten.

HOOGEVEEN

Een 19 jarige vrachtwagenchauffeur is maandagavond op een afrit van de A28 bij Hoogeveen met zijn combinatie geladen met dertig ton aardappelen van de weg geraakt en op zijn kant in de berm beland Volgens de chauffeur was het hem plotseling zwart voor de ogen geworden, waarna hij de controle over zijn combinatie was kwijtgeraakt. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.. Het verkeer is gedurende de berging omgeleid.

ASSEN

Een 35 jarige automobilist uit Assen liep maandagnacht op de Rolderhoofdweg in Assen tegen de lamp toen hij bij een verkeerscontrole met zijn auto aan de kant werd gezet. Hij bleek uiteindelijk met drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur te hebben gezeten. De man is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

ASSEN

Tot nu toe onbekende personen hebben maandagnacht met grof geweld de glazen toegangsdeur van het winkelcentrum Marsdijk in Assen vernield. De winkels in het centrum hebben verder geen schade opgelopen.

HOOGEVEEN

Personeel van een supermarkt aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen heeft maandagmiddag een 50 jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man was betrapt toen hij met een fles jenever die hij niet had afgerekend, de winkel wilde verlaten. De man is met een proces-verbaal voor snelrecht naar huis gestuurd.

COEVORDEN

Door nog onbekende oorzaak is maandagnacht een garage aan de Wethouder Donkerstraat in Coevorden uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat een caravan prooi van de vlammen werd.
De eigenaar vermoedt dat de brand is ontstaan bij de vrieskist, achter in de garage.

GIETEN

De politie van Aa en Hunze heeft maandagavond bij een alcoholcontrole op de Van Veelenweg bij Gasselte en op de N34 bij Eext 130 automobilisten laten blazen. Geen van hen had teveel gedronken.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe