Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Inspectie: GGDs nu wel goed bereikbaar

Pas sinds kort zijn alle Nederlandse GGDs 24 uur per dag bereikbaar. Eerder gold dat voor slechts voor tweederde van de diensten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen uit de Tweede Kamer dat niet alle GGDs buiten kantooruren bereikbaar waren.

De 46 Nederlandse GGDs spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van infectieziekten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dan ook dat GGDs 24 uur per dag telefonisch bereikbaar moeten zijn voor medische professionals, politie en andere hulpverleners en voor iedereen die dringend een infectieziektenarts moet spreken.

Uit het onderzoek bleek dat tot voor kort slechts 67 procent van de diensten goed bereikbaar was. De rest bleek buiten kantooruren helemaal niet te bereiken of slechts via een afzonderlijk telefoonnummer dat niet bij iedereen bekend was.

Na gesprekken van de Inspectie met de betreffende directies zijn ook deze GGDs nu wel goed te bereiken. De IGZ zal bereikbaarheid in de loop van 2002 nogmaals toetsen.

GGDs nu ook buiten kantooruren telefonisch goed bereikbaar 1. GGDs nu ook buiten kantooruren telefonisch goed bereikbaar Persbericht, 22-2-2002

Bereikbaarheid GGD's buiten kantooruren (IGZ-rapport) 2. Bereikbaarheid GGD's buiten kantooruren (IGZ-rapport) Externe link, 22-2-2002